woensdag 18 augustus 2021

Project updates, rondje Europa

Velen van jullie zijn misschien met vakantie 🌞, een mooi moment om eens te lezen hoe jullie giften worden besteed. We maken even een rondje Europa 😀 Laten we in de buurt beginnen.

In mei haalden we geld op voor de opknapbeurt van de evangelisatiebus van de Nieuw Leven Gemeente in Alblasserdam, een gemeente met een hart voor missie en evangelisatie.

We konden hen 2.500 euro schenken. Slecht plaatwerk werd onder handen genomen en de hele bus is opnieuw gespoten. Hij glimt als een zonnetje. Mocht je de bus voor een event willen gebruiken, hij is te huur!

Begin juli schreven we over havenevangelist Alexander Eberson die een boekje wilde uitgeven om uit te delen aan de zeelui op de grote schepen in de havens van Terneuzen en Gent, België. 

We konden hem het mooie bedrag van 1.000 euro schenken en inmiddels zijn  de boekjes binnen. Namens Alexander en de zeelui, hartelijk dank!

Ook de zomerkampen voor Roma kinderen en jongelui in Servië waren een groot succes. Er waren veel deelnemers en iedereen heeft genoten! 

We maakten een bedrag van 1.000 euro over om te helpen met de onkosten van de kampen. We hebben leuke filmpjes voorbij zien komen op FB. Namens Miki & Suzana Kamberovic hartelijk dank voor jullie steun!


Verder hebben we ook het prachtige bedrag van 10.000 euro kunnen schenken aan Teen Challenge in Slovenië voor de uitbreiding en renovatie van het centrum in Nova Vas.

De bedoeling is dat er ruimte gaat komen voor twintig bedden! Binnenkort zullen we daar nog wel iets meer over schrijven en er komt ook nog een filmpje.

Vorige maand gaven we al een update van het nieuwe vrouwenhuis in Berdichev, Oekraïne. Inmiddels ontvingen we nog meer foto's en een update.

De vloeren en plafonds zijn klaar, het ziet er prachtig uit! Het wachten is nu op fondsen die nodig zijn om de keuken in te richten met alle benodigde apparatuur. Zodra dat allemaal aangekocht kan worden, kan het huis in gebruik worden genomen!

Wat een zegen dat we daar aan mee hebben kunnen helpen. We zamelen momenteel nog geld in voor de reparatie van de Volkswagen....

We hebben overigens ook nog 3.000 euro kunnen schenken voor het jaarlijkse zomerkamp voor mensen uit de diverse drugs- en alcohol rehab centra in Oekraïne dat georganiseerd wordt door Teen Challenge en de Joods Messiaanse gemeente in BerdichevOok daarvoor hartelijk dank allemaal.
[klik op de foto's voor een vergroting]

We mogen wel zeggen dat het een vruchtbare zomer is geweest qua bieden van financiële steun, want er was nog veel meer... maar daarover later meer.

Alle giften, groot en klein, zijn altijd welkom en wel op rekeningnummer NL91RABO0118582275 ten name van Traveling Light (ANBI erkend) onder vermelding van het project dat je wilt ondersteunen.




Geen opmerkingen: