woensdag 4 augustus 2021

Bezoek aan Teen Challenge Sluknov, Tsjechië

Vorige maand stapte Jan op de motor en bracht een bezoek aan het mannencentrum van Teen Challenge in Sluknov, Tsjechië.

We hadden al zo vaak beloofd daar een keer te gaan kijken en steeds kwam er niet van.

Vorig jaar zomer ondersteunden we nog een project van Teen Challenge Tsjechië in Poštovice, een andere lokatie nabij Praag.

We zouden daar in september 2020 heengaan, maar dat bezoek kon toen helaas niet doorgaan. Dat houden ze nog tegoed.

Nu dan dus Sluknov. Het centrum biedt ruimte aan zo'n 12-15 mannen die kampen met verslavingen. Het is een prachtig oud landhuis met veel grond er omheen.

Petr & Mira Kral zijn de directors van het centrum en wij kennen hen persoonlijk van de vele conferenties die we in de afgelopen jaren bezochten.

Het huis heeft een gezamenlijke keuken en studieruimte. Rondom worden groenten verbouwd en er is een houtwerkplaats.

Onlangs werd nabij het centrum een oude fabriek aangekocht die ook ingericht gaat worden als werkplaats voor creatieve projecten.

Wow, wat een fantastische ruimte en wat een mogelijkheden voor een koffiehuis, een winkel, ateliers, gebedsruimte, etc. etc. Daar kunnen we echt enthousiast van worden.

Aan visie ontbreekt het zeker niet! In een tijd van 'beperkingen' zien zij juist ook weer mogelijkheden.

Evenals in diverse andere Teen Challenge centra in Europa (Albanië, Slovenië, Oekraine etc.) is ook hier behoefte aan uitbreiding van het aantal bedden. Meer mensen zijn op zoek naar God en naar een oplossing voor hun problemen en uitzichtloosheid.

Voor de uitbreiding (slaapzalen, toiletten, douches etc,) moet een gedeelte van het huis verbouwd worden. Een flinke klus :) Aangezien het programma gedeeltelijk afhankelijk is van giften is alle hulp van harte welkom!

Als je wilt investeren in mensenlevens maak dan een gift over op rek. nr. NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend) o.v.v. TC Tsjechië.

Hartelijk dank!

Geen opmerkingen: