woensdag 28 juli 2021

Update vrouwenhuis Berdichev, Oekraïne

Onze alternatieve schaatsactie bracht eerder dit jaar 7.000 euro op en dat geld is gebruikt voor de aankoop van een huis in Oekraïne waar vrouwen kunnen wonen die uit prostitutie en verslaving komen.

In maart maakten we bekend dat het huis was aangekocht!  Inmiddels is het bijna zover dat het huis in gebruik genomen kan worden. Even een update.

Als eerste werd de de keuken, die zich in de hal bevond, verplaatst naar een aparte ruimte. Uiteraard kwam er tijdens die verbouwing meer boven water dat reparatie en/of renovatie nodig bleek te hebben. zo gaat dat.

Het hele huis is inmiddels voorzien van nieuwe electriciteit, er werd verwarming aangelegd en de plafonds werden vernieuwd.

Het hele huis is grondig schoongemaakt en geverfd en momenteel wordt aan de tuin gewerkt. Er is een hek rondom geplaatst en gegraven om de keuken aan te sluiten op de riolering en waterafvoer van de straat.

Witgoed, bedden, meubilair en servies zijn ook al allemaal aangeschaft, dus het begint echt op een gezellig huis te lijken. Er wordt nog gewerkt aan een speeltuin voor de kinderen en een zomerschuur wordt ingericht als studieruimte.

Op de tweede verdieping moet nog een klaslokaal worden ingericht, er moeten nog deuren worden gekocht en geplaatst. 👉Hoe dan ook, de planning is om eind augustus het huis te openen!

Sergey Romanenko mailde ons vorige week dat de Volkswagenbus die voor de diverse rehabilitatiehuizen wordt gebruikt een kapotte motor heeft. Ze zitten nu wel om handen qua vervoer.

Wellicht kunnen we hen ook daarmee een handje helpen. De motor kan vervangen worden, er is ongeveer 2,000 euro nodig voor een nieuwe motor en garagekosten.

Alle giften, groot en klein, zijn altijd welkom en wel op rekeningnummer NL91RABO0118582275 ten name van Traveling Light (ANBI erkend) onder vermelding van BUS BERDICHEV.



Geen opmerkingen: