dinsdag 13 juli 2021

Project uitbreiding Teen Challenge centrum, Slovenië

Het is alweer even geleden dat we op bezoek waren in het drugs en alcoholrehabilitatiecentrum van Teen Challenge in Slovenië.

Hoogste tijd dus voor een update van het werk aldaar.

Teen Challenge is inmiddels geen huurder meer van het gebouw, ze hebben het kunnen kopen! Geweldig natuurlijk, maar het betekent ook dat zij nu volledig verantwoordelijk zijn voor onderhoud en renovatiewerkzaamheden aan het gebouw.

Er liggen plannen klaar voor een grondige renovatie van het oude landhuis. Die plannen betekenen ook dat er een uitbreiding van het aantal bedden zal komen.

👉Gemiddeld verblijven er zo'n 8-12 mannen in het programma, maar na renovatie zal er ruimte zijn voor 20(!) mannen.

Meer bedden, meer studenten, dat betekent ook een uitbreiding van sanitaire voorzieningen en keuken faciliteiten. De tekeningen en plannen liggen allemaal bij de gemeente en het wachten is op vergunning.

Een spannende periode is aangebroken. Wij ondersteunen het werk van Teen Challenge in Slovenië van harte en willen dan ook graag helpen met een gift voor het begin van de verbouwing.

Wil je meehelpen? Maak dan je gift over op rekeningnummer NL91RABO0118582275 ten name van Traveling Light (ANBI erkend) onder vermelding van: SLOVENIE.

Ook de opbrengsten van Twinkeltje en De Schor over juli/augustus zijn hiervoor bestemd.

Bekijk ook deze documentaire eens over het werk van Teen Challenge, het is Engels ondertitelld, dan krijg je een aardig idee hoe ook daar mensenlevens veranderen door een aanraking met Jezus Christus!



Geen opmerkingen: