woensdag 18 maart 2020

3e fase Project Teen Challenge Moldavië

TC Falesti
In september vorig jaar schreven we over fase 2 van de bouwwerkzaamheden in Moldavië.

De Weissensee sponsoractie, die we in 2019 organiseerden, bracht een mooi bedrag in het laadje voor de uitbreiding van het Teen Challenge rehabilitatiehuis in Falesti. Het huis biedt onderdak en hulp aan mannen met verslavingsproblemen.

Een team mannen uit het Teen Challenge programma in Tsjechië reisde (tweemaal) af naar Moldavië om daar te helpen met het isoleren van het dak, het afbouwen van drie kamers en een klaslokaal en het aanleggen van alle electriciteit. De derde fase, het installeren van sanitair, verlichting en verwarming, stond gepland voor april 2020.

2e verdieping
Door de reisrestricties die momenteel in veel landen gelden, kan de geplande trip niet doorgaan. Althans, niet over een paar weken. Er zal een latere datum worden gekozen.

Wat we ondertussen wel kunnen doen is geld inzamelen zodat het bouwteam tezijnertijd direct aan de slag kan.

Als je (weer) mee wilt helpen, maak dan je gift over op rekeningnummer NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend) onder vermelding van TC MOLDAVIE.


TC Soceleni
In oktober 2018 bezochten we Moldavië, dat verhaal kun je HIER teruglezen. Het tweede rehab huis voor mannen, in het dorp Soceleni, draait ook op volle toeren. Ook daar kunnen ze wel wat (financiële) hulp gebruiken.

Dus het lijkt ons sowieso goed een inzameling voor het werk van Teen Challenge in Moldavië te doen, want dat gaat gewoon door!

HARTELIJK DANK ALLEMAAL.


PS: We hebben 5,000 euro voor het koeienproject in Wit-Rusland opgehaald!

Geen opmerkingen: