zaterdag 25 januari 2020

Koeienproject, Wit-Rusland

Reheb centrum in Lyahovichi
De actie voor de Weissensee is in volle gang. Tijd om ondertussen ook een volgend project aan te kondigen, ditmaal weer eens in Wit-Rusland.

In het verleden hebben we Mission Return (Teen Challenge Belarus) meerdere malen ondersteund met giften voor diverse projecten. Verder praten we elkaar bij tijdens de jaarlijkse Europe Teen Challenge conferenties.

Onlangs ontvingen we een mail van Michael Balakirev met een projectvoorstel. Michael is de director van Mission Return en wij kennen hem persoonlijk.

Het centrum heeft land en schuren
Mission Return heeft 12 drugs- en alcoholrehabilitatiecentra op diverse lokaties in Wit-Rusland. Gemiddeld wonen en werken er zo'n 150 mannen en vrouwen in die centra aan een nieuw leven. De meeste huizen zijn redelijk zelfvoorzienend, bijvoorbeeld doordat ze vee en land hebben en artistieke producten maken.

In het district Lyahovichi is echter een huis dat wel wat hulp kan gebruiken. Er verblijven momenteel 10 mannen, waarvan een aantal invalide zijn. Er zijn slechts enkele kleine kerkjes in de buurt die hen financieel ondersteunen.

Nu hebben ze een plan gemaakt om er een goedwerkende boerderij van te maken. De vraag aan Traveling Light is of wij willen helpen met fondsen voor:
Er zijn varkens, kippen en schapen
  • 3 melkkoeien
  • het opknappen van een bestaande koeienstal
  • een kleine melkmachine, zuivelkoeling en -machine voor het maken van melkproducten
Er is in totaal ca. 5.000 euro nodig om dit allemaal in gang te zetten. Nou, als echte Hollanders worden wij natuurlijk altijd enthousiast van zo'n project šŸ˜„. We willen hen graag helpen, vooral ook omdat wij met eigen ogen hebben gezien wat een geweldig werk er in Wit-Rusland wordt gedaan onder verslaafden en daklozen.

Wil je meehelpen? Maak dan je gift over op rekeningnummer NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend) o.v.v. KOEIEN.

Op deze manier kun je je licht laten schijnen in Wit-Rusland! Hoe mooi is dat?

Geen opmerkingen: