Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

donderdag 7 februari 2019

Geweldige opbrengst Weissensee actie 2019

alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee
Zoals beloofd nog even een terugblik op de Weissensee actie 2019. De sponsoractie bracht ruim 8.600 euro in het laadje voor de uitbreiding van het Teen Challenge rehabilitatiehuis in Moldavië. Het huis biedt onderdak en hulp aan mannen met verslavingsproblemen.

Het is de eerste keer dat er zo'n groot bedrag bijeen is gebracht en we zijn zeer dankbaar voor de vele blijken van belangstelling die we mochten ontvangen. Regioschaatsers Krijn Donk (Papendrecht), Henk Swijnenburg (Bleskensgraaf) en Henk Vlot (Oud Alblas) reden op 29 januari jl. de alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee in Oostenrijk.

Henk's hand werd in winterstijl verbonden
Het vroor zestien graden bij de start en de bidons zaten al snel vol met ijs, zelfs de bananen bevroren. Sneeuwval was de oorzaak van veel scheuren in het ijs en de heren hebben aardig wat valpartijen meegemaakt.

Henk Vlot brak bij zo’n val zijn middenhandsbeentje en moest helaas stoppen met de toertocht. Gelukkig heeft hij inmiddels te horen gekregen dat een operatie niet nodig is en bij het vervangen van het gips heeft hij de artsen alles over het Weissenseeavontuur verteld!

Krijn op de finish
Krijn Donk reed de tocht uit en wel in een schitterende tijd van 7:41, hij kwam daarbij als vierendertigste van de duizend deelnemers over de streep! Ook Henk Swijnenburg reed de tweehonderd kilometer gelukkig heelhuids uit. Ondanks het feit dat de mannen hun persoonlijke records niet hebben kunnen breken, kijken ze toch tevreden terug op de sponsoractie.

Het schaatsteam maakte nog niet eerder zo’n overweldigende respons mee. Krijn Donk reed dit jaar voor de zevende maal voor Traveling Light. ‘Het bedrag dat onze sponsors deze keer bijeen hebben gebracht is een absoluut record’, aldus Krijn, ‘we zijn ontzettend verrast door alle positieve reacties!’

Het bedrag zal volledig ten goede komen aan het project in Moldavië. Het bestaande opvanghuis zal in het voorjaar worden uitgebreid met een tweede etage. Uiteraard houden we jullie via deze blog op de hoogte.

Bij deze willen we iedereen heel hartelijk bedanken die, op welke manier dan ook, heeft bijgedragen aan deze sponsoractie. Indien je het toegezegde bedrag nog niet hebt overgemaakt, doe dat dan aub zo snel mogelijk op rekening NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light onder vermelding van: WEISSENSEE.

Geen opmerkingen: