donderdag 26 maart 2020

Terugkijken op een bijzondere reis: Malta

Alle spreekbeurten, bijeenkomsten, conferenties, lezingen, boekpresentaties en reizen die op de planning stonden, zijn gecanceled. Dat betekent niet dat al het werk stil ligt, integendeel.

Bestaande opvanghuizen en drugs- en alcoholrehabilitatiecentra door heel Europa zitten vol. Daarnaast zijn er ook een paar die nog maar net de deuren open hebben (België en Albanië).

Met de nodige aanpassingen gaat het dagelijks leven 'gewoon' door. In sommige landen geldt een avondklok, in weer andere landen een reisverbod en weer elders moet men zoveel mogelijk binnen blijven. We bidden dat God op bijzondere wijze Zijn aanwezigheid zal tonen.

Ondertussen maken wij van de gelegenheid gebruik om nog wat te vertellen over een bijzondere reis die we maakten in 2019.

In december waren we in Malta, of eigenlijk op het kleinere eiland Gozo. Via de Teen Challenge conferenties leerden we Todd en Lawrence kennen. Todd is een Amerikaanse zendeling die al jaren op Gozo woont en Lawrence is een echte Maltees.

Beiden zijn door God gered van een leven vol drugs en ellende. Samen doen zij straatevangelisatie en hebben het plan een Teen Challenge centrum te openen voor verslaafden.

Voor ons was het een eerste bezoek aan Malta en Gozo. We waren diep onder de indruk van het natuurschoon, de prachtige steden en imposante kustlijn.

We verbleven in Victoria Town in het Gozo Jesus Center, een kerkje met daarboven verschillende woonvertrekken. Teen Challenge zou het pand graag aankopen om daar een rehab centrum te beginnen. Er is door Todd reeds een fondsenwervingsactie opgezet.

Todd liet ons veel mooie plaatsen op de eilanden zien. We namen deel aan de wekelijkse Bijbelstudie en spraken in de 'Word of Life Pentecostal Holiness Church Malta' in Valletta. Uiteraard hebben we genoten van lekker eten, veel wandelen, bijpraten en met elkaar bidden.

Wij geloven, onder andere op basis van Psalm 67, dat God een  plan heeft met alle landen... namelijk dat de mensen Hem zullen leren kennen. Dat geldt dus ook voor Malta!

Wat mooi om te zien dat er altijd, overal mensen zijn die gehoor geven aan de roeping om Gods genade en liefde uit te delen.

Giften (groot & klein) voor de projecten die we ondersteunen zijn altijd van harte welkom op rek. nr. NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend).


Geen opmerkingen: