woensdag 18 september 2019

Vervolgproject Teen Challenge mannenhuis Moldavië

Teamwork  in Moldavië afgelopen juni
In juni schreven we over de bouwwerkzaamheden in Moldavië. De Weissensee sponsoractiedie we begin dit jaar organiseerden, bracht een mooi bedrag in het laadje voor de uitbreiding van het Teen Challenge rehabilitatiehuis in Falesti. Het huis biedt onderdak en hulp aan mannen met verslavingsproblemen.

Een team mannen uit het Teen Challenge programma in Tsjechië reisde af naar Moldavië om daar te helpen met de bouwwerkzaamheden, een flinke klus.

Er werd een hele verdieping op het bestaande huis gebouwd. Zoals bij veel bouwprojecten die betaald worden uit giften is de klus in verschillende fases opgedeeld. Fase 2 staat nu voor de deur.

Terugblik op fase 1 van de verbouwing
Op 1 oktober a.s. zal er opnieuw een team uit Tsjechië naar Moldavië gaan om te helpen met het isoleren van het dak, het afbouwen van drie kamers en een klaslokaal en het aanleggen van alle electriciteit.

Het plan is om later in een derde fase het sanitair te installeren en verwarming aan te leggen. Allemaal afhankelijk van de giften die hiervoor binnenkomen.

Planning fase 2
Wij hebben beloofd weer mee te helpen, in elk geval met een gedeelte van het benodigde bedrag. Het zou mooi zijn als we 3.000 euro bij elkaar konden leggen zodat de werkzaamheden op 1 oktober kunnen aanvangen volgens planning.

Als je (weer) mee wilt helpen, maak dan je gift over op rekeningnummer NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend) onder vermelding van TC MOLDAVIE.

Geen opmerkingen: