zaterdag 10 december 2022

Projectnieuws en reizen

Jullie moeten allemaal de groeten hebben vanuit het Teen Challenge drugs- en alcohol rehabilitatiecentrum 'Hope of Generation' in Zaporozhye, Oekraïne.

Als gevolg van de oorlogssituatie zitten grote delen van het land vaak zonder stroom. We konden hen, dankzij jullie snelle respons, in elk geval een gift van 1,000 euro sturen voor de aanschaf van een kleine generator en een paar kachels.

Gelukkig konden ze alles snel aanschaffen en kunnen ze hun ruimte verlichten en enigszins verwarmen. Het bericht over dit project kun je HIER teruglezen.

✦✦✦✦✦✦✦✦

We hebben inmiddels ook 2,000 euro kunnen sturen naar het rehabilitatiecentrum van Sergey Romanenko in Berdichev. Die oproep deelden we HIERWe hebben begrepen dat er inmiddels wel een wachttijd is van enkele weken eer de generators en kachels geleverd kunnen worden. De vraag naar deze apparaten is enorm.

We houden jullie op de hoogte. Ze zijn in elk geval al superblij met de gift. Zie hier het filmpje!

✦✦✦✦✦✦✦✦

Eind november namen we deel aan de Europe Teen Challenge najaarsconferentie in noord Italië. Er waren directors uit zo'n twintig landen aanwezig. Ze kregen allen de gelegeneheid om updates te geven en verder was er veel ruimte om met en voor elkaar te bidden.

Voor ons altijd een mooie gelegeneheid om bij te praten met deze en gene. Op de foto zitten we met Sergey Glushko (TC Oekraïne) en Gagik & Lusine Mkrtchyan (TC Armenië).

✦✦✦✦✦✦✦✦

Na de conferentie zijn we op bezoek geweest bij Francesca Spataro (de Italiaanse vertaalster van Marja's boeken) die ons meenam naar haar  kerk, de Christian Evangelical Community Issacar, in Rivoli.

We werden hartelijk ontvangen door de pastor. We kregen een rondleiding door het gebouw waar daklozen en ouderen zonder familie worden opgevangen en een voedseluitgiftepunt is.

We gingen ook kijken bij het nieuwbouwproject, een multifunctioneel gebouw, meer in het centrum van Rivoli. Een jaar geleden schreven we daarover en schonken we een donatie van 5,000 euro. Dat bericht kun je HIER nalezen. De bouw vordert gestaag. Iedere keer als er geld binnenkomt, gaat het weer verder.

✦✦✦✦✦✦✦✦

En zo is er alweer bijna een jaar om! Heb je het op je hart om 2022 af te sluiten met een extra gift? Aarzel dan niet langer, we kunnen het goed gebruiken, met name voor de kerstpakkettenacties die we jaarlijks ondersteunen! Zoals jullie zien komt alles altijd op de juiste plek terecht en blijft er nergens wat aan de strijkstok hangen. Al onze reizen betalen we immers zelf.

Alle giften, groot en klein, zijn altijd welkom en wel op rekeningnummer NL91RABO0118582275 ten name van Traveling Light (ANBI erkend) onder vermelding van het land of project dat je wilt ondersteunen.

Geen opmerkingen: