vrijdag 2 december 2022

Israel, Twinkeltje en kerstpakkettenacties

Begin november waren wij (Jan en Marja) in Israel voor een vakantie. We hebben van die gelegenheid gebruik gemaakt om Ilya en Janet Bantseev te ontmoeten. Zij zijn de directors van Teen Challenge Siberië en sinds kort woonachtig in Israël.

Negentwintig jaar hebben zij gewoond en gewerkt in Rusland en daar een prachtig werk opgezet. Onder andere drugs- en alcohol rehab centra, kerken, kinderwerk etc. Een aantal maanden geleden hebben zij, als gevolg van de oorlog, alles achter moeten laten.

In Israël proberen zij nu hun weg te vinden, er zijn ontzettend veel Russen en Oekrainers die hulp nodig hebben en ook open staan voor het evangelie. We hebben bijgepraat, met elkaar gebeden en een kerkdienst bezocht bij King of kings in Jeruzalem. Een actieve gemeente waar zij bij betrokken zijn. We hebben elkaar kunnen bemoedigen, en daar gaat het om!

Uiteraard hebben wij ook een bezoek gebracht aan de voedselbank van Brian Slater in Netanya. Met zijn organisatie Abundant Bread of Salvation heeft hij het drukker dan ooit, met name door de nieuwe instroom van vluchtelingen.

We hebben samen met nog een paar vrijwilligers voedselpakketten klaargemaakt en uitgedeeld en ook met diverse mensen kunnen bidden. Vervolgens genoten van een heerlijke maaltijd en tijd om bij te praten.

Het project voor de maand december in Twinkeltje in de Schor is dan ook het werk van Brian Slater. De opbrengst zal daar volledig naartoe gaan. Als je geen gelegeneheid hebt om langs te komen in twinkeltje kun je ook een gespecificeerde gift over maken als je zijn werk wilt steunen.

We zagen nog een mooi filmpje voorbij komen op FB van de dag dat wij daar waren! 

👉Oh ja, de kerstpakkettenacties 🎄Er zijn al een aantal giften binnen gekomen, waarvoor dank. Heb je het nog niet overwogen, aarzel dan niet langer en maak een ander blij!

Alle giften, groot en klein, zijn altijd welkom en wel op rekeningnummer NL91RABO0118582275 ten name van Traveling Light (ANBI erkend) onder vermelding van het land of project dat je wilt ondersteunen.

Geen opmerkingen: