woensdag 16 november 2022

Kerstpakkettenacties 2022

Ieder jaar ondersteunen we als stichting een aantal kerstpakkettenacties van diverse organisaties. Het is een zegen om te kunnen geven aan mensen die het om om wat voor reden dan ook niet zo goed hebben, misschien omdat ze gevlucht zijn, verslaafd, dakloos of ver van huis.

Er zit vast wel iets bij dat jullie hart heeft!

Kerstpakkettenactie zeelui havens Gent en Terneuzen

De kerstperiode is voor havenevangelist Alexander Eberson  dè mogelijkheid om aan de zeevarenden in woord en daad te laten zien dat God ook van hen houdt. Hij wil aan de zeemannen die hij dan bezoekt een kerstpakket geven. In elk kerstpakket zit: een muts, een paar sokken, een geduldspelletje, een schrijfboekje met pen, een rol Mentos fruit, een reep chocolade, een fles douchegel, een zelfgemaakte kerstkaart en een kerstoverdenking. Een kerstpakket kost ca. € 6,-. 

Operation Christmas Joy Turkije

Operation Christmas Joy brengt de vreugde van de geboorte van Jezus naar kinderen in nood, velen in vluchtelingenkampen. Vorig jaar kregen meer dan 1500 kinderen in zeven landen, waaronder Iran, Turkije, Armenië en Pakistan, een mooi pakket! In een pakket zit onder andere kleding, schoenen en onderwijsbenodigdheden, maar ook speelgoed en snoep om ze net dat beetje extra te geven. Waar mogelijk worden de kinderen verzameld voor vieringen, dit is ook een gelegenheid voor hun families om het evangelie uit de eerste hand te horen. Een kerstpakket kost ca. € 75,-. 

Winterpakketten Moldavië

Voor de 18e keer wordt door onze vrienden van Pilgrims en Teen Challenge de winteractie georganiseerd. Vorig jaar hebben ze 35 ton kolen en meer dan 400 voedselpakketten bezorgd bij armen en alleenstaanden. De voedselpakketten voorzien in een enorme behoefte, elk pakket bevat zo'n 12 tot 13 kilo aan etenswaren!

We sponsoren deze actie ook al heel wat jaren en we gaan het nu in 2022 zeker ook weer doen. Wil je er warm bij zitten deze winter, geef dan warmte aan een ander! Geef... en het zal u gegeven worden 😁

Bags of Love Athene

We realiseren het ons niet altijd, maar ook in Athene leven veel mensen op straat, onder hen ook veel vluchtelingen. Het team van Passage to Live bekommert zich het hele jaar om hen met het uitreiken van voedsel, maar specifiek voor deze winter is project 'Bags of love' opgezet.

Ze willen de komende maand 1.000 mensen voorzien van een pakket met daarin een deken, een wollen muts, sokken, croissants en het evangelie. Een pakket kost ca. € 20,-. 

Agregaat en kachels rehab Berdichev

En als laatste, en dit is geen kerstpakkettenactie maar een noodoproep, een verzoek van onze vrienden van Teen Challenge in Berdichev, Oekraïne. Het drugs en alcohol rehab centrum zit vol, alles draait op volle toeren. Als gevolg van de oorlog zitten ze wel heel vaak zonder stroom (en gas).

Evenals het centrum in Zaporozhye (waarvan binnenkort foto's trouwens!) willen zij ook graag een goede generator, brandstof en een aantal losse kachels aanschaffen om de winter door te komen. Zullen we hen verrassen met een mooie gift daarvoor?

Als je het leuk vindt om te geven en een pakket te sponsoren, maak dan je gift over op rek. nr. NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend). Vergeet niet te vermelden voor welk project!

Geen opmerkingen: