zaterdag 9 oktober 2021

Project Issacar in Rivoli (TO) Italië

Vorige maand waren we op bezoek bij de Italiaanse vertaalster van Marja's boeken. De kerkelijke gemeente waar zij actief lid van is, de Christian Evangelical Community Issacar net buiten Torino in Noord Italië, biedt al jaren onderdak en hulp aan daklozen en ontheemden. Pastor Filippo & Emma Felice richtten de gemeente op in 2003.

In 2009 riepen zij stichting Città delle Palme in het leven om daar de praktische en humanitaire hulp onder te brengen. Diverse ruimtes in de kerk worden gebruikt voor het bereiden en uitdelen van maaltijden en voor noodopvang.

Er worden slaapplaatsen aangeboden evenals pastorale hulp en ondersteuning. Momenteel 'wonen' er zo'n twintig mensen in de kerk. Sommigen van hen zijn door de liefde en praktische hulp die zij ontvingen tot geloof gekomen en onlangs gedoopt.

Omdat de huidige ruimte te klein en onpraktisch werd, is begonnen met de bouw van een centrum naast de kerk. De grond daartoe werd door de gemeente Rivoli geschonken! Met hulp van vrijwilligers en donaties wordt een mooi gebouw neergezet. Alles is tot nu toe betaald, er zijn geen schulden. Dat is op zich al prijzenswaardig.

Echter, als gevolg van de huidige crisis ligt de bouw al een tijdje stil. Mensen zijn werkloos geworden, enorm in inkomen achteruit gegaan en hebben niet meer de nodige financiën beschikbaar om dit project af te maken. Er wordt nu naarstig gezocht naar donateurs, want het zou toch wel fijn zijn als het dak er nog voor de winter op zou zitten!

Behalve aan daklozen biedt de kerk/stichting ook onderdak aan studenten uit Afrika die vaak geen geld hebben om in Torino een kamer te huren. Velen van hen studeren aan een van de universiteiten in de stad en doordat zij in de kerk worden opgevangen, raken zij betrokken bij het alles wat daar gebeurt.

Traveling Light wil graag een steentje bijdragen aan dit mooie project. We hebben gezien en gehoord hoe hard velen in Noord Italië financieel, economisch en fysiek getroffen zijn en juichen het toe dat Issacar omziet naar hen die het alleen niet redden. Het mooie is dat ze in hun werk ook rekenen op steun van een aantal andere kerken in de omgeving.

Als je mee wilt helpen, stuur dan een gift naar rekeningnummer NL91RABO0118582275 ten name van Traveling Light (ANBI erkend) onder vermelding van ISSACAR.

Ondestaand filmpje laat het bouwproject zien, tot nu toe.


Geen opmerkingen: