woensdag 13 juli 2022

Project kinderopvang Teen Challenge Armenië

Voor degenen die onze nieuwsblog al wat langer lezen is het werk van Teen Challenge in Armenië niet onbekend. In 2020 haalde ons schaatsteam een mooi bedrag binnen voor de aankoop van een tweede drugs- en alcohol rehab centrum.

De oorlogssituatie en politieke onrust in het land leidde Gagik en Lusine Mkrtchyan ertoe om ook een bediening voor wees- en risicokinderen op te richten.

In de afgelopen paar jaar hebben ze enorm veel kinderen en vrouwen weg weten te halen uit brandende dorpen en zeer gevaarlijke plaatsen.

Veel kinderen bevinden zich in een risicogroep om drugs en alcohol te gaan gebruiken en op straat te zwerven. Daartoe wilde het echtpaar een school oprichten. Ook voor die opvang konden we in 2021 een gift schenken.

Afgelopen mei, tijdens de Europe Teen Challenge conferentie in Praag, hadden we tijd om bij te praten met de Mkrtchyans. Inmiddels hebben zij, naast hun eigen vijf kinderen, tien weeskinderen in huis opgenomen.

Het zal jullie niet verbazen dat er dringend behoefte is om hun huis uit te bouwen zodat er ruimte komt voor extra slaapkamers. De plannen liggen er, nu de fondsen nog.

In de maand juli zullen sowieso de opbrengsten van de Schor en Twinkeltje naar dit project gaan. Maar uiteraard is het ook mogelijk om naar aanleiding van deze blog een gespecificeerde gift over te maken voor dit doel.

Laten we deze bijzondere familie zegenen met een mooi bedrag!

Maak je gift over op rekeningnummer NL91RABO0118582275 ten name van Traveling Light (ANBI erkend) onder vermelding van TC Armenië.

BEDANKT alvast voor jullie donaties en gebeden! De situatie in het land is nog steeds dreigend. Gagik en Lusine zouden graag zien dat kinderen in een veilige en stabiele thuisomgeving kunnen opgroeien.


Geen opmerkingen: