woensdag 5 februari 2020

Terugblik op Weissensee actie 2020

Krijn (zwart/oranje pak) in actie
Vorige week dinsdag stonden Krijn Donk en Henk Swijnenburg aan de start van de alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee in Oostenrijk met als doel 200 km schaatsen voor Teen Challenge in Armenië.

Helaas dooide het op de dag van de tocht, er lag veel water op het ijs. De schaatsers deden hun uiterste best om valpartijen te voorkomen, want met een nat pak verder schaatsen kan tot onderkoeling leiden.

Krijn vertelde dat hij toch drie keer gevallen was, zelfs nog een keer 700 meter voor de finish waarna er kramp in zijn kuit schoot. Toch kon hij in een prachtige tijd van 7:38 uur de tocht uitrijden, met een gemiddelde snelheid van 26:15 km per uur. Henk moest helaas na 150 km de strijd staken na meer dan acht uur schaatsen, het ijs was te nat en zacht geworden.

Krijn en Henk na afloop
De dooi was teleurstellend, maar de opbrengst van de sponsoractie zeker niet. De heren haalden met hun sportieve actie tot nu toe 8,200 euro op, een bedrag dat volledig naar het werk van Teen Challenge onder daklozen en verslaafden in Armenië zal gaan.

"Er is fantastisch veel opgehaald voor Armenië", aldus Krijn. "Zo'n doel is een grote stimulans om de tocht te schaatsen en bar af te zien. De bijstand en verzorging die we op die dag van Adrie Swijnenburg krijgen is daarbij onmisbaar!"

We hebben inmiddels contact gehad met Gagik en Lusine Mkrtchyan van Teen Challenge Armenië. Zij zijn volkomen verrast door het mooie bedrag dat hun kant op gaat komen. "Voor dat geld kunnen we misschien een stuk land met een veel groter huis kopen (waar al electriciteit en sanitaire voorzieningen aanwezig zijn). Er staat iets te koop vlakbij de plek waar we nu bezig zijn. We hadden niet durven dromen dat dat een mogelijkheid zou zijn. We kunnen dan nog meer mensen onderdak bieden!"

We houden jullie uiteraard via deze blog op de hoogte over de ontwikkelingen. Bij deze willen we iedereen heel hartelijk bedanken die, op welke manier dan ook, heeft bijgedragen aan deze sponsoractie. Indien je het toegezegde bedrag nog niet hebt overgemaakt of je wilt alsnog meehelpen, doe dat dan aub zo snel mogelijk op rekening NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light onder vermelding van: WEISSENSEE.

Geen opmerkingen: