zaterdag 25 juni 2022

Project en reis updates

Jullie moeten allemaal de hartelijke groeten hebben van Sergey Romanenko en de mannen in het Teen Challenge rehab huis in Berdichev, Oekraïne.

Onlangs konden we, dankzij jullie hulp, een mooi bedrag overmaken voor reparatie en onderhoudswerkzaamheden aan het mannenhuis aldaar. (Klik op de foto's voor een vergroting)

Inmiddels is een begin gemaakt met het aanleggen van drainage rondom de buitenmuren, een aardige klus die ze met elkaar klaren. Het stuckwerk kan daarna ook opnieuw worden gedaan.

Werk is onderdeel van het dagelijks rehabilitatieprogramma, naast het deelnemen aan Bijbelstudies en uitvoeren van huishoudelijke taken, en de mannen vinden het altijd geweldig als er een mooie klus is om uit te voeren. het geeft enorm veel voldoening!

Hartelijk dank iedereen die daartoe giften heeft gegeven.

✦✦✦✦

Vorige week is Jan, samen met een van onze donateurs, naar Slovenië gereden. Samen met de staf en studenten van Teen Challenge zijn ze daar vandaan naar Montenegro gereden voor Čuvar Brata Svoga oftewel de 'My Brother's Keeper' conferentie.

Het is alweer de negende keer dat we daar als Traveling Light aan deelnemen. Het is een activiteitenweekend voor mannen (uit landen die tot het voormalige Joegoslavië behoorden) waarin verzoening, vergeving, eenheid en geestelijke groei centraal staan. Ze hebben heel wat kilometers afgelegd in een week!

Het is een enorm voorrecht dat wij getuige kunnen zijn van God in de Balkan landen doet! Muziek is een groot onderdeel van de dagprogramma's. Zie dit filmpje!

✦✦✦✦

Ook hartelijk dank namens havenevangelist Alexander Eberson voor de giften. We konden een bedrag van 400 euro overmaken voor de aanschaf van Russische en Oekraïense Bijbels voor de zeelui op de schepen.

Geweldig altijd weer om te zien hoe jullie op zo'n oproep reageren. 

✦✦✦✦

Momenteel zamelen we nog in voor de nieuwbouw van een mannen rehab centrum in Moldavië!

Alle giften, groot en klein, zijn welkom. Maak een bedrag over op rekeningnummer NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend) onder vermelding van het beoogde project.

Geen opmerkingen: