woensdag 16 juni 2021

Projectnieuws

Het is de hoogste tijd voor wat projectnieuwtjes zodat jullie zien hoe de giften worden besteed. We maken even een rondje Europa šŸ˜€

In april schreven we over Teen Challenge AlbaniĆ« en de uitbreiding van het mannenhuis met een aantal bedden en de aankoop van zonnepanelen voor warm water voorzieining. 

Inmiddels zijn de zonnepanelen aangeschaft en op het dak geplaatst. Een flinke klus waarbij alle mankracht goed van pas kwam!

Namens Orges Hysenaj en de mannen in het programma, hartelijk dank voor jullie giften en steun.

Diezelfde maand schreven we ook over de uitbreiding van het koffiehuis van Restart in Serviƫ.

Inmiddels is ook daar begonnen met de verbouwing: het neerhalen van de huidige muur, het bouwen van een nieuwe muur, de aanschaf van twee ramen en een deur en de afwerking van muren en vloeren.
Namens Boris Å trbac en zijn team, hartelijk dank voor jullie giften! Het is heerlijk om te zien hoe er overal ter plekke materialen kunnen worden aangeschaft en door de teams hard gewerkt wordt. Echt top!

Op Ć©Ć©n of andere manier kregen jullie een bericht van vorig jaar augustus over Teen Challenge Oostenrijk weer in je mailbox. We ontvingen daarop ook giften voor het evangelisatie- en straatwerk aldaar. Mooi!

Door de regeringsmaatregelen kon het koffiehuiswerk afgelopen winter en voorjaar niet plaatsvinden. Dat was zeker geen reden om stil te zitten. 'We zijn alleen maar meer de straat op gegaan om met daklozen en verslaafden te spreken en koffie en eten uit te delen',  schrijft Mirko Mitrovic.

'Met Kerst en Pasen hebben we pakketten uitgedeeld waarin ook een aantal verhalen zat van mensen die vrijheid in Christus hebben gevonden. Daar kwam goede respons op, het gaf verslaafden hoop!'

Namens Mirko Mitrovic, hartelijk dank voor jullie giften!

En dan nog het project buurtcentrum van CIC Mission in Georgiƫ. Ook daar wordt keihard gewerkt. We kregen van de week wat foto's toegezonden waarop goed te zien is hoe de bouw vordert.
Vorige maand konden we hen een gift zenden voor de bouw van een buurtcentrum naast de bestaande Bijbelschool. Dat moet een ruimte worden die gebruikt kan worden als koffiehuis, kinderruimte en business centrum.

Namens Reza Nadirashvili, hartelijk dank voor jullie giften!

Giften zijn altijd welkom op rekeningnummer NL91RABO0118582275 ten name van Traveling Light (ANBI erkend).

šŸ‘‰Vergeet niet om je opnieuw aan te melden voor deze blog. De huidige service die ervoor zorgt dat dit bericht in je mailbox komt, stopt per 1 juli a.s.



Geen opmerkingen: