Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

zaterdag 3 april 2021

Project uitbreiding Restart koffiehuis, Servië

Vorige maand kregen we een mailtje van Udruženje (stichting) Restart in Servië. Een christelijke organisatie die zich inzet voor daklozen en (ex)verslaafden en hen ondersteunt bij terugkeer in de maatschappij.

Met een team van vrijwilligers zet initiatiefnemer Boris Štrbac zich in om mensen op weg te helpen een nieuwe leven te beginnen. Ze doen dat door outreach, preventielessen op scholen en gevangeniswerk.

Tijdens de Europese Teen Challenge conferentie in Zeewolde (2019) konden we eindelijk weer eens persoonlijk bijpraten met Boris en volgend op die ontmoeting hielp Traveling Light hem met een gift voor de opening van het koffiehuis in een nieuwe locatie in Novi Sad.

Inmiddels wordt daar volop gebruik van gemaakt, wekelijks zijn er bijeenkomsten die druk worden bezocht, zoals jullie op de foto's kunnen zien. Hoogste tijd voor uitbreiding :)

Het huidige pand heeft aan de achterkant een ongebruikt gedeelte. Boris heeft het idee opgevat om daar ruimte te maken voor de kantoren en kamers voor individuele gesprekken, zodat de voorkant van het gebouw helemaal als koffiehuis kan gaan functioneren.

Dit is wel een aardige verbouwing, maar er is vergunning voor aanwezig. Restart zamelt momenteel geld in voor o.a. het neerhalen van de huidige muur, het bouwen van een nieuwe muur, de aanschaf van twee ramen en een deur, de afwerking van muren en vloeren, de aanschaf van meubilair, electra installatie en overige aankleding. Er is ongeveer 2.500 euro nodig.

De bouwwerkzaamheden zullen door een aannemer worden gedaan met verdere hulp van vrijwilligers van Restart en de kerk. Traveling Light wil graag ondersteuning bieden opdat het koffiehuiswerk kan worden uitgebreid. Hoe meer mensen er bereikt worden, hoe beter! Helpen jullie mee?

Giften (groot & klein) zijn van harte welkom op rek. nr. NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend) onder vermelding van RESTART.


Geen opmerkingen: