woensdag 23 juni 2021

Bezoek aan Teen Challenge België

In september is het alweer twee jaar geleden dat Teen Challenge België een prachtig gebouw in Charleroi kon kopen. Frédéric en Natacha Hensgens openden Betser House, een drugs- en alcohol rehabilitatiecentrum voor mannen met verslavingsproblemen. 

Een paar weken geleden waren we er na lange tijd weer eens op bezoek. Heerlijk om elkaar weer te zien en te bemoedigen. Begrijpelijkerwijs hadden we veel om over te praten, bidden en nadenken met elkaar.

Het koffiehuiswerk heeft in de afgelopen periode helaas still gelegen door de regeringsmaatregelen. 

Het straatwerk onder daklozen en verslaafden gaat gelukkig altijd door. Er zijn teams van vrijwilligers die in Charleroi en Namur op straat in gesprek gaan met daklozen en verslaafden.

De winkel met tweedehands spullen, Graine de Moutarde, die door Teen Challenge wordt gerund zorgt voor een stukje inkomen. We zijn er uiteraard wezen kijken! Een mooie winkel op een goede locatie.

De winkel loopt goed en heeft zeker ook een sociale functie in de wijk. Eerlijk gezegd zijn ze alweer op zoek naar een grotere locatie :) 

Wij hadden een aantal pakketten met groentezaden meegenomen, die wij altijd gedoneerd krijgen om uit te delen aan de verschillende rehab centers. Eén van de mannen is er de volgende dag gelijk mee aan de slag gegaan! Geweldig 😁 Betser House krijgt een hele mooie moestuin dit jaar.

We hebben zondagmorgen online naar een kerkdienst gekeken en daarna een bijzondere aanbiddingstijd met elkaar gehad waarin God voelbaar aanwezig was en ook door ons heen sprak.

Als je een gift wilt geven voor het werk van Teen Challenge in België dan kan dat natuurlijk altijd. Er zijn ideeën om een soort werkplaats te openen waar de mannen met hun handen kunnen werken. Er is namelijk voldoende ruimte achter het huis voor uitbreiding.

Giften zijn welkom op rekeningnummer NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend) onder vermelding van TC BELGIE.

👉Vergeet niet om je opnieuw aan te melden voor deze blog. De huidige Feedburner service die ervoor zorgt dat dit bericht in je mailbox komt, stopt per 1 juli a.s.


Geen opmerkingen: