Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

zaterdag 27 maart 2021

Vrouwenhuis Oekraïne aangekocht

Onze alternatieve schaatsactie bracht dit jaar 7.000 euro op en dat geld was bedoeld voor de aankoop van een huis in Oekraïne waar vrouwen kunnen wonen die uit prostitutie en verslaving komen.

👉Inmiddels kunnen we jullie berichten dat het huis is aangekocht!

Directeur Sergey Glushko van Teen Challenge in Oekraïne stuurde ons wat foto's en een update. Als alles goed gaat krijgen ze op 1 april de sleutel en kan worden begonnen met opknappen en inrichten.

Omdat er via Global Teen Challenge ook een gift was binnengekomen, hebben ze een groter huis in veel betere conditie kunnen kopen dan eerst de bedoeling was.


Dit huis is reeds aangesloten op water, riolering, gas en electriciteit. 

Het huis heeft een vloeroppervlakte van ongeveer 90 m2, er zijn drie slaapkamers, een woonkamer, keuken en provisiekamer en een zolder.

Ook is er veel grond bij het huis, ruim voldoende om een speelplek voor de kinderen te maken en een moestuin waar de vrouwen zelf hun groenten kunnen verbouwen.

Op de eerste foto zie je directors Sergey en Irina Romanenko voor het huis. Ze zijn ontzettend blij en dankbaar dat er binnenkort weer een veilige plek geboden kan worden aan vrouwen en hun kinderen.

Ze verwachten dat het huis plaats kan gaan bieden aan twaalf vrouwen en kinderen.

Bij deze dus nogmaals hartelijk dank allemaal aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt. We houden jullie op de hoogte.

Alle giften, groot en klein, zijn altijd welkom en wel op rekeningnummer NL91RABO0118582275 ten name van Traveling Light (ANBI erkend) onder vermelding van het project dat je wilt ondersteunen.Geen opmerkingen: