Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

woensdag 24 april 2019

Project keuken Berdichev, Oekraïne

Uitbreiding TC mannenhuis
Met regelmaat schrijven we over het fantastische werk van Teen Challenge onder daklozen en verslaafden in Berdichev, Oekraïne. We schrijven voor het gemak altijd over Berdichev (een stad ongeveer 200 km ten wersten van Kiev) maar eigenlijk bevinden het vrouwen- en mannenhuis zich in Raygorodok.

Vorig jaar waren we er nog op bezoek (lees hier) en konden we met eigen ogen zien hoe mooi de uitbreiding van het mannenhuis is geworden, een project dat Traveling Light heeft gesponsord. 

Voorzijde TC mannenhuis
Het mannenhuis biedt een veilige plek voor mannen met verslavings- en andere levensbedreigende problemen. Zij wonen en werken er gemiddeld een jaar alvorens terug te keren in de maatschappij. De rehabibilatiehuizen zijn aangelsoten bij de Joods Messiaanse gemeente in Berdichev.

Op de eerste foto is de ruimte te zien die aan de slaapzaal werd gebouwd en die wordt gebruikt als klaslokaal, kapel en samenkomstruimte. Op de overzichtsfoto van het mannenhuis bevindt die nieuwe ruimte zich rechts. Links zie je nog een klein aanbouwtje, dat is het keukentje en de oude badcel.

Het huidige keukentje
Director Sergey Romanenko vertelde ons toen al van de plannen om ook die keukenruimte grondig te vernieuwen. De doucheruimte bevindt zich nu in het nieuwe gedeelte, dus de keuken zou uitgebreid kunnen worden. Niet bepaald een overbodige luxe als je bedenkt dat er zo'n 10 à 12 mannen wonen.

Onlangs mailde hij ons met de vraag of we willen helpen met een beginbedrag zodat ze bouwmaterialen kunnen aanschaffen. De winter is voorbij en de mannen staan te popelen om te beginnen met een nieuw bouwproject waarbij ze de handen uit de mouwen kunnen steken.

Sergey & Irina Romanenko
Velen van hen hebben een achtergrond in de bouw. Een werkproject is een prima invulling van het programma en een mooie afwisseling met de Bijbelstudies en groepslessen die ze volgen.

Wil je hen helpen met een gift voor de renovatie van de keuken?

Maak dan een bedrag over op rekeningnummer NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend) onder vermelding van BERDICHEV. Wij zorgen ervoor dat ALLES op zijn plek komt.


PS: In juli gaan we (Jan en Marja) er weer heen!

Geen opmerkingen: