zondag 6 oktober 2019

Projectnieuwtjes

Hier komt de nieuwe keuken
We hebben de laatste maanden veel projecten ondersteund, dus hier even een update zodat jullie weten waar je giften naartoe zijn gegaan:

De opbrengst van Twinkeltje over de maand september was 1,000 euro en dat hebben we geschonken aan Teen Challenge Oekraïne en wel als aanvulling op het project aanbouw keuken in Berdichev, (wij waren er begin juli op bezoek).

Er is daar van de zomer hard gewerkt aan de nieuwe keuken, een verlenging van het bestaande huis, zoals jullie op de foto kunnen zien. Deze gift helpt weer om de keuken zoveel mogelijk af te maken voor de winter.

Bezoek aan vrouwenhuis in Slienava
We hebben ook een gift van 4,000 euro over kunnen maken naar Teen Challenge Litouwen voor de afbouw van het vrouwenhuis in Slienava. Met dat geld kunnen ze verder met bouwwerkzaamheden aan de binnenkant: vloeren, wanden, kamers, electra, sanitair etc. (wij waren er eind juli op bezoek).

Het is nog een fikse klus, maar we hebben er het volle vertrouwen in dat het gaat lukken voor de winter, en dat ontbrekende fondsen nog via andere kanalen zullen binnenomen bij Teen Challenge in Litouwen.

Stichting Traveling Light was een van de eerste partijen die een gift (10,000 euro!) stuurde naar Teen Challenge België voor de aankoop een gebouw dat inmiddels al als rehabilitatiecentrum in gebruik is genomen. We kunnen mededelen dat Teen Challenge het gebouw gaat kopen!

Met de fondsenwervingsactie werd tot en met 20 september 150,000 euro opgehaald. Nog niet het hele benodigde bedrag, maar voldoende om de koop te sluiten blijkbaar. Hartelijk dank iedereen die hieraan heeft bijgedragen.

Mannenhuis in Falesti, Moldavië
En, ja ja nog meer, we hebben ook 3,000 euro kunnen schenken aan het vervolgproject Teen Challenge mannenhuis in Falesti,  Moldavië. Daar is afgelopen week weer een ploeg uit Tsjechië aangekomen om mee te helpen met de verbouwing.

Jullie moeten allemaal de hartelijke groeten hebben van de mannen!

De ondersteuning van al deze bijzondere projecten is alleen mogelijk dankzij jullie giften, die overigens altijd welkom zijn, en wel op rekeningnummer NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend).

Geen opmerkingen: