Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

woensdag 14 augustus 2019

Project gebouw Teen Challenge België

Frédéric & Natacha
We krijgen vanuit heel Europa verzoeken tot ondersteuning binnen. Soms gaat het om fondsenwerving voor een nieuwe keuken of een dakreparatie van een zorgboerderij, soms is het de vraag of we op bezoek willen komen.

Van onze zuiderburen kregen we vorige maand een interessant bericht. Frédéric en Natacha Hensgens van Teen Challenge België runnen al jaren een koffiehuis in Charleroi en sinds 2016 ook het vrouwenopvanghuis Sela

Wij hebben hen meerdere keren bezocht, vorig jaar december waren we nog op bezoek tijdens het open huis van Maison Sela!

Open huis Maison Sela
Nu doet de mogelijkheid zich voor om het gebouw van stichting Betel te kopen. Betel is een werelwijde organisatie (vergelijkbaar met Teen Challenge) die zich inzet om gebroken levens te herstellen. Ze hebben opvangcentra over de hele wereld.

Betel biedt hun residentiële centrum in Charleroi nu te koop aan tegen een zeer gunstige prijs. Zij gaan hun werkzaamheden namelijk verplaatsen naar Frankrijk waar weinig of geen christelijke verslaafdenhulp is. 

Het is een prachtig gebouw (we hebben het gezien) met ruimte voor zeker 35 bedden. De waarde is circa € 445.000 maar het wordt aan Teen Challenge aangeboden voor € 236.000. Een investeringskans die ze met beide handen willen aangrijpen.

Het mooie van dit gebouw is dat alles 'up to code' is zoals dat heet: de brandveiligheid, kamerindeling en sanitaire voorzieningen. Een schitterend centrum voor de uitbreiding van het werk van Teen Challenge onder daklozen en verslaafden in Franssprekend België.

De uitdaging is nu om voor eind september dat bedrag bij elkaar te krijgen 😁Er is een grote fondsenwervingsactie gestart om de koop van het gebouw mogelijk te maken. Wij hebben aangeboden om de actie ook in Nederland uit te zetten via deze blog en sociale media.

We bidden dat Frédéric & Natacha met de hulp van vele anderen  het geld voor dit mooie gebouw kunnen ophalen. Elk bedrag (groot of klein) is welkom.

Als je wilt investeren in het werk van Teen Challenge in België, maak dan je gift over op rekeningnummer NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend) onder vermelding van BELGIE. 

Geen opmerkingen: