Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

woensdag 25 september 2019

Roma Ministry International, Bulgarije

De familie Kratsov
We hebben al een aantal jaren contact met Radko Kratsov uit Bulgarije. Samen met zijn vrouw Nevin en in samenwerking met YWAM Sliven is hij actief op vele fronten binnen de Roma gemeenschap, die zich uitstrekt over heel zuid oost Europa.

Wij kennen hen van de Roma conferenties in Macedonië.

Regelmatig ontvangen we nieuwsbrieven en een aantal malen is de maandopbrengst van Twinkeltje naar het werk van Roma Ministry International gegaan.

Gesprekken in de dorpen
Alleen al in Bulgarije wonen 1 miljoen Roma's. Pastor Radko richt zich in zijn werk met YWAM allereerst op de geestelijke ontwikkeling van de Roma bevolking.  Hij weet uit eigen ervaring dat het ontvangen van Gods liefde het begin is van een nieuw leven... voor iedereen!

Zijn persoonlijk verhaal is te zien in deze zeer interessante documentaire.

Hij geeft onderwijs en leiderschapstrainingen in Bulgarije en omliggende landen en helpt Roma's een Bijbelse visie te ontwikkelen op elk gebied van het leven: relaties, werk, gezondheid, financiën etc.

Straatwerk, evangelisatie, zomerkampen etc.
Een greep uit de activiteiten:
  • Er zijn plannen om in 2020 een DTS (discipelschapstraining schoolvan Jeugd met een Opdracht) op te starten voor Roma jongeren.
  • In oktober reist Radko naar Sarajevo in Bosnië en Herzegovina voor een internationale Roma conferentie.
  • In november gaat Radko op uitnodiging naar Kherson in Oekraine om daar medewerking te verlenen aan een aantal seminars voor Roma leiders.
'Een prachtige gelegenheid', schrijft hij in een email, 'het is jaren geleden dat ik in Oekraine was en het is de eerste keer dat ik daar een leiderschapstraining mag geven.'

Roma vlag
De Bijbel leert ons dat een volk ten onder gaat door gebrek aan kennis en visie en geeft ons daarbij de opdracht om de volken te onderwijzen. Radko en zijn gezin geven daar gehoor aan. Wij willen hen graag ondersteunen met gebed en een gift voor alle reiskosten.

Als je ook mee wilt helpen om een positieve verandering te brengen onder de Roma bevolking in Europa, maak dan je gift over op NL91RABO0118582275 ten name van Traveling Light onder vermelding van: ROMA BULGARIJE.

Geen opmerkingen: