Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

woensdag 31 juli 2019

Terugblik zomerkamp Oekraïne

Jan geeft Bijbelstudie
"Van kracht tot kracht" (Psalm 84:6-8), dat was het thema tijdens het zomerkamp in Oekraïne dat jaarlijks wordt georganiseerd door Teen Challenge en de Joods Messiaanse gemeente in Berdichev.

Het kamp wordt ieder jaar speciaal georganiseerd voor gasten die momenteel in christelijke drugs- en alcoholrehab zitten, hebben gezeten of daar nog naar toe zouden moeten. Ze komen uit de hele land! Na jaren zagen we gelukkig onze vriend Andrii Soloviov ook weer eens, die nabij Sevastopol woont, op de Krim.

Bidden met Andrii
Willen jullie meebidden dat Andrii zijn gezondheid terug mag krijgen? Hij is geopereerd aan een hersentumor en ondergaat nu nog behandelingen.

Grace of Giving
Voor het derde opeenvolgende jaar was Traveling Light daar de hele week aanwezig om te bemoedigen, onderwijs te geven, te counselen, te bidden met mensen voor bevrijding en genezing en gewoon ook leuke gesprekken met elkaar te hebben.

We hebben het kamp ook dit jaar weer financieel kunnen sponsoren met het mooie bedrag van 3,000 euro. Een flink deel daarvan kwam van onze zuiderburen 😀 dus in die zin was het een internationaal project. Weet dat je geinvesteerd hebt in mensenlevens. HARTELIJK DANK!

Korovai familie
De man links op de foto kwam naar ons toe om te bedanken voor de Russische editie van Marja's boek 'Grace of Giving' die hij 2 jaar geleden ontving. Het had zijn leven en dat van zijn familie totaal veranderd!

We baden in vorige jaren ook met stellen voor genezing van Hepatitus C en andere drugsgebruik-gerelateerde ziekten die gezonde zwangerschappen in de weg kunnen staan. Hoe mooi om daar nu getuigenissen van te horen en zien. Gena en Dinara Korovai ontvingen een gezonde zoon! In 2013 schreven we al eens over Gena, hoe God hem nieuw leven gaf! Nu is hij getrouwd en vader.

Gezamenlijk gebed
Het blijft ook voor ons zo'n enorme bemoediging om te zien hoe God mensenlevens verandert! De verhalen zijn soms te bizar voor woorden. Twintig jaar zware verslaving, dakloos zijn, lange gevangenisstraffen, geen hoop op herstel... en dan is daar God 💙

Bij het mannenhuis
Het is en blijft geweldig om te zien en meemaken hoe mensen weer hoop voor de toekomst krijgen, hoop voor hun land en hoop voor hun gezin. We hebben ontzettend veel gezongen en gedanst (vooral 's morgens vroeg voor het ontbijt!) en we hebben gezien dat er heling, genezing en bevrijding in dankbaarheid en vreugde is.

We hebben uiteraard ook het mannenhuis van Sergey Romanenko bezocht, waar werkzaamheden voor de nieuwe keuken in volle gang zijn, en ook een nieuw vrouwenhuis(!), maar daarover meer in een andere blogpost.

met 4 van onze tolken
We werden heel de week weer bijgestaan door een geweldige groep tolken die onvermoeibaar alle gesprekken en gebeden en woorden van de Heilige Geest hebben vertaald. Zonder hen zouden we dat allemaal niet kunnen doen.

Op ons videokanaal (waar je je op kunt abonneren!) hebben we nog twee filmpjes geplaatst die we graag met jullie delen. Eentje van een man die genezen werd van 25 jaar pijn in zijn rug (na een ongeluk) en eentje van het dansen :)

Giften voor al onze bijzondere projecten zijn ALTIJD welkom en wel op rekeningnummer NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend).

Geen opmerkingen: