Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

woensdag 26 november 2014

Dankwoorden uit de Oekraine

Andrii aan de studie
Afgelopen zomer konden we Andrii Soloviov helpen met een bedrag voor studiefinanciering. Andrii is de director van rehabilitatiecentrum Istochnick (nabij Sevastopol). Samen met zijn vrouw runt hij een huis waar mensen met verslavingsproblemen terecht kunnen.

In 1998 werd Andrii zelf bevrijd van drugsverlsaving en leerde hij de liefde en genade van Jezus persoonlijk kennen. Sindsdien zet hij zich in om mensen te redden uit de duisternis. Hij laat zijn licht heel praktisch schijnen op de Krim!

Istochnick huis
Andrii wilde Organizational psychology and human resource management aan de universiteit in Kiev gaan studeren. Helaas werd hij daar niet toegelaten, een grote teleurstelling voor hem. Toen bleek ook nog dat het geld dat we over hadden gemaakt niet aangekomen was. Een heel vervelende situatie.

We hebben veel over en weer gemaild en hem bemoedigd om niet op te geven. Uiteindelijk is het geld toch veilig aangekomen en werd hij wel toegelaten aan de Moscow State University in Sevastopol (dichtbij huis dus). Andrii schrijft:

We zijn heel trots op Andrii
"Lieve vrienden, ik ben heel dankbaar voor de hulp die Traveling Light mij gaf. Ik ben ervan overtuigd dat de studie die ik nu doe mij zal helpen goed te reageren op de huidige uitdagingen waar wij dagelijks mee te maken hebben, zeker ook in ons werk met verslaafden.

Het afgelopen jaar was voor ons allemaal een jaar waarin het steeds moeilijker werd om te bepalen wat nu echt waar is en wat niet, de media brengt zoveel verschillende informatie... in de donkere realiteit van wat er hier gebeurt kwam jullie hulp als een lichtbaken in de nacht.

Het herinnerde me er aan dat God én Zijn mensen echt blijven, onder alle omstandigheden. Moge God jullie rijk zegenen!"

Andrii en Sergey
Namens Andrii en Teen Challenge Ukraine heel hartelijk dank voor jullie hulp.

Bijgaand nog een foto van Andrii samen met Teen Challenge director in de Oekraine, Sergey Glushko. Afgelopen jaar werden ze politiek gezien door de Russische annexatie van de Krim van elkaar gescheiden. Sergey schrijft echter:

Politiek kan ons scheiden, maar Christus maakt ons één!

Nieuwe bedden in de slaapzaal

PS: Er is nog steeds geld nodig om het Istochnick huis af te bouwen en in te richten (ook al wordt het al bewoond), dus giften daarvoor zijn altijd welkom! We hopen in de nabije toekomst zeker eens een bezoek te brengen aan Andrii en zijn team.

2 opmerkingen:

Anita zei

Wat zijn mensen toch gull en medelevend. Geweldig dat deze en alle andere zaken die jullie naar voren brengen mensenharten ( en hun spaarpotjes) raken.
Ik zou zeggen " een gezegende voortzetting van alle goeds wat jullie doen."

Traveling Light zei

Dank je wel Anita, we doen het met veel plezier en in smanewerking met vele enthousiaste mensen, waarvan jij er een bent natuurlijk :)