zaterdag 2 maart 2013

Investeren in mensenlevens

Door Jezus bevrijd en genezen, Maksim, Sergey en Gena

Eens verslaafd, altijd verslaafd. Eens een dief, altijd een dief? Zo is het toch, of niet soms?

Bij Traveling Light weten we gelukkig dat dit NIET zo is. Wij komen jaarlijks in aanraking met tientallen, zoniet honderden mensen die een nieuw leven zijn begonnen tegen alle verwachting en voorspelling in. Mannen zoals Maksim (herkennen jullie hem?), Sergey en Gena uit Kiev. (Kijk onder het tabje projecten als je wilt zien hoe jullie hen hebben geholpen in 2011 en 2012)

Maksim in New Dehli, India
Zij kunnen je bizarre verhalen vertellen over hun leven op straat, in de criminaliteit, in de gevangenis, verslaafd aan drugs en alcohol. Hartverscheurende, maar ook angstige verhalen over hun leven in een aardse hel. Geschopt, vertrapt en gehaat als gevolg van hun verkeerde keuzes. Hopeloze gevallen zouden we zeggen...

Maksim gebruikte zestien jaar lang injectie drugs en zat twee gevangenisstraffen uit (bij elkaar vijf jaar), Gena leefde op straat, was dertig jaar lang betrokken bij criminele activiteiten, gebruikte twintig jaar lang injectie drugs en zat ook twee gevangenisstraffen uit. Ook Sergey gebruikte drugs. Hopeloze gevallen? Dat zou je wel denken ja...

Gena kan weer volop lachen
Zij kwamen op een of andere manier in aanraking met Teen Challenge. Tijdens hun rehabilitatieperiode leerden zij de liefde van God kennen. Een God die schandelijk veel genade toonde en hen uit de diepste duisternis omhoog hielp. Maksim is al meer dan drie jaar clean, Gena al vier jaar en Sergey nog veel langer. Maksim keerde eerder deze week terug van een missietrip naar India die hij via YWAM (Youth with a Mission) maakte in het kader van de DTS (Discipelschap Training School) die hij volgde. Gena reist de Oekraine door en geeft voorlichting en lezingen over verslavingspreventie. Oh ja, en Sergey is directeur van Teen Challenge Oekraine.

Hopeloze gevallen? Gelukkig denkt God daar anders over en wij bij Traveling Light dus ook. Vergeet dus alsjeblieft nooit dat jullie giften zoveel meer doen dan een project steunen, er worden mensenlevens veranderd, voorgoed, voor eeuwig! Een mooiere investering is er niet... dat is letterlijk schatten verzamelen in de hemel. (Als je dat doet heb je trouwens nooit last van een economische crisis.)

Als dan de Zoon u vrijgemaakt heeft, zult u werkelijk vrij zijn  [Johannes 8:36]

Geen opmerkingen: