woensdag 17 januari 2024

Project updates en activiteiten

Een hartelijke groet van onze vrienden in Berdichev, Oekraine.

Op 3 november jl. schreven we een bericht over het reilen en zeilen in de diverse rehab huizen aldaar (je kunt dat bericht HIER lezen).

We konden hen een mooie gift van 5,000 euro toesturen die o.a. gebruikt zal worden voor reparaties en onderhoud aan de huizen. Iets dat al langer op de planning stond, zijn reparaties en renovatie van de stookruimte.

Dankzij jullie giften hebben ze materialen kunnen kopen en kan er weer lekker worden gewerkt (ook altijd een nuttig onderdeel van het rehabilitatieproces).

Vlak voor het einde van het jaar hebben we nogmaals een gift van 5,000 euro (DANK!!!) over kunnen maken. Ditmaal voor de aankoop van een huis dat als woning voor staf, bezoekers, vrijwilligers moet gaan dienen. daarover binnenkort nog wel meer nieuws!

✦✦✦✦✦✦✦✦

Verder ook de hartelijke groeten uit Moldavië. Voor de 19e keer werd door onze vrienden van Pilgrims en Teen Challenge de winteractie georganiseerd.

De brandstof- en voedselpakketten voorzien in een enorme behoefte, elk pakket bevat zo'n 12 tot 13 kilo aan etenswaren!

Met de Steyer truck gingen de mannen weer op pad om de pakketten uit te delen. Dankzij jullie giften konden wij een donatie van 3,000 euro overmaken ten behoeve van dit project. Hartelijk dank.

✦✦✦✦✦✦✦✦

We ontvingen ook een nieuwsbrief en foto's van havenevangelist Alexander Eberson. Ook aan zijn organisatie Levend Water mochten we dit keer weer een mooie gift van 2,000 euro overmaken.

Hij heeft juist ook in de decembermaand veel zeelui op de schepen in de havens van Gent en Terneuzen bezocht... de mannen zijn vaak lang van huis. Hij deelde de kerstpakketten uit, mocht met bemanning bidden, Bijbel lezen en veel gesprekken voeren.

✦✦✦✦✦✦✦✦

A.s. woensdag 24 januari organiseren we weer een missieavond in Twinkeltje. Ditmaal hebben we bezoek uit Litouwen... van een Nederlander. Willem van Dijk komt zijn verhaal vertellen, hoe hij van Putten in Ierland terecht kwam en later in Litouwen waar hij stichting Vilties Inkaras (Anker van Hoop) oprichtte.

Het belooft een inspirerende avond te worden. We zien uit naar jullie komst. Inloop vanaf 19:30 uur. WELKOM!

✦✦✦✦✦✦✦✦

Project Koffiehuis Teen Challenge in Albanië loopt nog en verder is natuurlijk de Weissensee actie voor het vrouwenhuis in Roemenië in volle gang. Jullie zien het, genoeg te doen, beleven en weg te geven 😁.

PS: Klik op de foto's als je ze groter wilt zien!

Giften, groot en klein, voor de projecten die we ondersteunen zijn altijd welkom. Maak een bedrag over op rekeningnummer NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend) onder vermelding van het beoogde project/land.

Geen opmerkingen: