woensdag 10 januari 2024

Weissensee actie 2024 voor Teen Challenge vrouwenhuis, Roemenië

Het is weer januari, de maand van onze grootste fondsenwervingsactie van het jaar.

Albert van de Graaf (Bleskensgraaf) en Krijn Donk (Papendrecht) zijn voornemens om op resp. 26 en 30 januari a.s. de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee in Oostenrijk te schaatsen, een toertocht van 200 km!

De schaatsers willen met hun sportieve prestatie geld ophalen voor een mooi project: House of Joy, het christelijk rehabilitatiehuis voor vrouwen met verslavingsproblemen van Teen Challenge net buiten Boekarest in Roemenië.

👉Ze hopen uiteraard dat jullie hun sportieve actie willen sponsoren.

House of Joy werd in 2015 geopend (wij waren er in 2017 op bezoek). Het huis biedt ruimte aan negen vrouwen en vier 'interns', dat zijn vrouwen die het rehabilitatieprogramma hebben afgerond en als vrijwilliger aan blijven om te helpen.

De vrouwen die bij Teen Challenge aankloppen worstelen soms al heel lang met levensbedreigende problemen zoals drugs- en alcoholverslaving, prostitutie, criminaliteit, dakloosheid, fysieke en psychische uitdagingen en ga zo maar door.

In House of Joy vinden ze niet alleen een veilige plek, maar voor velen is het ook voor het eerst dat zij kennis maken met de liefde en genade 💗van Jezus Christus.

Dankzij giften van trouwe donateurs kan House of Joy blijven bestaan. Geld voor de dagelijkse gang van zaken is altijd nodig, maar er zijn daarnaast ook een aantal dingen die al een tijdje op het verlanglijstje staan. Praktische dingen in en om het huis die het wonen en werken ten goede komen:
  • de aanleg van twee officiële parkeerplaatsen bij het huis (voor de werkers)
  • de uitbreiding van sanitaire voorzieningen
  • aanleggen buitenverlichting en
  • het afbouwen van de container units in de achtertuin (klaslokaal en atelier): overkapping en zitruimte rondom.
Daartoe willen Albert en Krijn een mooi bedrag bijeen brengen.  Het is mogelijk hen individueel te sponsoren met een bedrag per kilometer, met een bedrag voor het halen van de finish of met een algemeen bedrag

👉Als je besluit om mee te doen, stuur dan een mail met een opgave van het bedrag dat je wilt geven naar krijncora@gmail.com. Wij houden dan de toezeggingen bij in een bestand, altijd spannend!

Direct een gift overmaken mag natuurlijk altijd 😁 zelfs voor dat de mannen hebben geschaatst. Het kan eenvoudig via onze website of via bankrekening NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend).

🠈Georgiana Dragan-Moldoveanu is de directeur van House of Joy. Georgiana groeide op in een gewelddadige omgeving, met een alcoholische vader. Hoewel ze een ongelooflijk slimme student was, begon ze als tiener liefde en acceptatie te zoeken op de verkeerde plaatsen. Op twintigjarige leeftijd begon ze heroïne te gebruiken.

De eens zo slimme studente met een carrière voor de boeg kwam uiteindelijk op straat terecht. Stelen, bedelen en het verkopen van haar lichaam waren aan de orde van de dag. In 2009 belandde ze, volkomen hopeloos, in een detoxcentrum waar ze op het punt was gekomen dat haar been geamputeerd moest worden vanwege de vele heroïne-injecties. Dat was het moment waarop ze God om hulp riep.

Nadat ze haar leven had herwonnen en door een rehab programma heen ging, plantte God het verlangen in haar hart om andere vrouwen te helpen die de pijn van verslaving, trauma en misbruik doormaakten. In 2014 trouwde ze met de liefde van haar leven, Mihai (een voormalig rocker die interesse had in satanisme). 

VERANDERDE MENSENLEVENS, WIJ GAAN ER VOOR! U OOK?

Geen opmerkingen: