zaterdag 3 februari 2024

Schaatsactie levert 8,800 euro voor vrouwenhuis in Roemenië op!

Het zit er weer op voor onze schaatsers wat de Weissenseeactie betreft. Zowel Albert als Krijn hebben de rit van 200 km helemaal uitgereden. Petje af hoor.

We kunnen gezamenlijk terugkijken op de sponsoractie die achtentachtig honderd euro in het laadje bracht voor het christelijke opvanghuis ‘House of Joy’ in Roemenië.

Het huis biedt vrouwen die worstelen met verslavingsproblemen en vaak uit de prostitutie komen een veilige plek en een kans om een nieuw leven op te bouwen.

Albert van de Graaf en Krijn Donk reden op respectievelijk 26 en 30  januari jl. de alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee in Oostenrijk. De schaatstocht van 200 km ging niet vanzelf, beide schaatsers kwamen zichzelf tijdens de tocht flink tegen door valpartijen en slechter wordend ijs door dooi.

Het ijs veranderde in de loop van de dag in een zachte brei waar de schaatsers zichzelf in vast reden. Ook scheuren waren niet meer zichtbaar en dat was, naast vermoeidheid, de reden voor de vele valpartijen. Beide mannen wilden persé de tocht uitrijden en hun sponsoren niet teleurstellen en haalden uiteindelijk de finish!

De respons op hun actie was overweldigend en het mooie bedrag van 8.800 euro zal volledig ten goede komen aan het vrouwenhuis van Teen Challenge in Roemenië.

Er was al langere tijd geld nodig voor onderhouds- en uitbreidingswerkzaamheden zoals onder andere het aanleggen van buitenverlichting, realiseren van extra parkeerplaatsen voor bezoekers en werkers, uitbreiding van sanitaire voorzieningen en het afbouwen van het klaslokaal en atelier in de tuin bij het huis.

Mede namens stichting Traveling Light willen de schaatsers iedereen heel hartelijk bedanken die, op welke manier dan ook, heeft bijgedragen aan deze sponsoractie. We houden jullie via deze blog op de hoogte van de werkzaamheden aan het vrouwenhuis.

Giften, groot en klein, voor de projecten die we ondersteunen zijn trouwens altijd welkom. Maak een bedrag over op rekeningnummer NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend) onder vermelding van het beoogde project/land.

👉Rechtstreeks doneren via onze website kan ook!

2 opmerkingen:

Marja zei

Wat een geweldige opbrengst!

Groet,

Traveling Light zei

Ja, geweldig he? We zijn er heel blij mee.