vrijdag 3 november 2023

Project Teen Challenge centra in Berdichev, Oekraïne

Halverwege 2022 plaatsten we op deze blog het project onderhoud Teen Challenge mannenhuis Berdichev. Het is het christelijke rehabcentrum voor drugs en alcoholverslaafden dat onze dierbare vriend Sergey Romanenko in Oekraïne runt. We bezochten het centrum verschillende keren.

Sergey is een man van geloof en een geweldig voorbeeld voor velen. Hij geeft nooit op, hij behoudt het geloof en hij loopt de race. Maar dat betekent niet dat het makkelijk is 💗

Hij heeft altijd plannen voor uitbreiding, terwijl tegelijkertijd de mannen- en vrouwencentra voortdurend behoefte hebben aan regelmatige reparaties en onderhoud, wat begrijpelijk is als je met zoveel mensen in één huis woont.

Ze zijn eindelijk klaar met de reparaties aan de buitenkant van het mannencentrum, een mooi werk zoals je op de foto's kunt zien. Momenteel wordt er gewerkt aan het opknappen van het interieur van de mannen- en vrouwencentra.

Ook zijn ze begonnen met het bouwen van een extra ruimte aan de zijkant van het huis waar de mannen hun schoenen en jassen kunnen opbergen, een soort klompenhok zeg maar. Ook die aanbouw zal zeker bijdragen aan de waarde van het huis.

De afgelopen anderhalf jaar zijn voor niemand in Oekraïne (of in Rusland overigens) gemakkelijk geweest. Sergey schreef:

“Werkers uit onze teams zijn tijdens de oorlog in het buitenland gaan wonen en wij hebben zelf ook veel zusters met kinderen naar het buitenland gestuurd, voor de veiligheid.

Nu laat God een nieuw team groeien en hebben we onze centra niet hoeven te sluiten. Sterker nog, we hebben zelfs een nieuw rehabilitatiehuis voor vrouwen geopend!

Er zijn veel mannen die streden in de oorlog en drugs zijn gaan gebruiken, wij proberen hen te helpen. Tot ons diepste verdriet zien we dat veel mensen uit de oorlog komen met beschadigde levens en verwarde geestelijke gezondheid, en ook met verslavingen.

Maar God redt mensen in deze verschrikkelijke tijden, Hij is de levende God!"

Ze hebben veel mensen om voor te zorgen dus, veel kinderen ook, en dus raken dingen snel kapot en versleten, moeten muren opnieuw geschilderd worden, wat meubilair vervangen, en badkamers vernieuwd, enz.

Wij willen Sergey en zijn huidige team graag bemoedigen en hen een genereuze donatie sturen voor al het werk dat gedaan moet worden om deze huizen draaiende te houden.

Als jullie het op je hart hebben om mee te helpen, maak een gift over naar St. Travelling Light, Papendrecht IBAN: NL91RABO0118582275 en vergeet niet TC Ukraine Berdychiv te vermelden.

Bedankt, ook namens Sergey, voor jullie vrijgevigheid!

Geen opmerkingen: