zaterdag 2 september 2023

Project- en activiteitennieuws

Hoogste tijd weer voor een kleine update over projecten en activiteiten. Over onze reis naar Winiarczykowka, Polen zullen we binnenkort nog een apart bericht schrijven.

In mei maakten we melding van vervolgproject Issacar in Rivoli, Italië. De Christian Evangelical Community bouwt daar aan een multi-functioneel gebouw waar diensten, voedseluitgifte, gaarkeuken, daklozenopvang en andere activiteiten allemaal plaats kunnen vinden.

We schonken hen een mooi bedrag (4,000 euro) om de voortgang van de bouw te stimuleren. We ontvingen enkele foto's waarop te zien is dat er weer flink wat bouwmaterialen zijn aangeschaft. De muren en het dak zijn zo goed als klaar.

Hartelijk dank namens pastor Filippo Felice en de gemeenteleden voor de bemoediging. We hopen later dit jaar weer eens te gaan kijken!

✦✦✦✦✦✦✦✦

We hebben ook een mooi bedrag (1,500 euro) kunnen schenken voor Vakantie Bijbelweek de Sloep.

In augustus vierden zij hun 45-jarig bestaan in speeltuin de Wipwap in Papendrecht. Wat een feest was dat. Er kwamen heel veel kinderen (en hun ouders) op af. Wij zijn even gezellig koffie wezen drinken en hebben een aantal mensen van de commissie gesproken. 

Ze waren erg blij met alle sponsoring die ze van kerken, organisaties, bedrijven en vrijwilligers hebben ontvangen. Ze kijken nu uit naar de activiteiten die in de herfstvakantie gaan plaatsvinden.

✦✦✦✦✦✦✦✦

A.s. donderdag 7 september a.s. lopen wij weer met een enthousiaste groep wandelaars en hardlopers de Lukassen & Boer Verenigingsrun om de projectenkas te spekken.

Tijdens het evenement loop je maximaal twee (als je jonger dan 15 jaar bent) of maximaal vier (als je 15 jaar of ouder dan bent) rondes door sportpark Oostpolder. Een rondje is ongeveer 2,5 kilometer lang. Je kunt rennen of wandelen. Elke ronde levert 2 euro op.

Om 18:30 uur gaat de jeugd van start en om 19:30 uur de volwassenen. Start bij de Atletiekbaan van AV Passaat, Andoornlaan 38. Hopelijk zien we jullie daar. Wij hebben stempelkaarten!

✦✦✦✦✦✦✦✦

Zaterdag 9 september a.s. organiseren we weer een doopfeest aan de Lek. We hebben deze keer zes mensen (o.a. van de Alpha cursus) die zich willen laten dopen.

Ja, gehoor geven aan de opdracht om de wereld in te gaan, het evangelie te delen én mensen te dopen! We doen het allemaal met veel plezier.

✦✦✦✦✦✦✦✦

Giften, groot en klein, voor de projecten die we ondersteunen zijn altijd welkom. Maak een bedrag over op rekeningnummer NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend) onder vermelding van het beoogde project/land.

Geen opmerkingen: