dinsdag 27 juni 2023

Project sponsoring VBW De Sloep Papendrecht

Wie kent het niet, de Vakantie Bijbel Week voor kinderen die in de herfstvakantie plaats vindt? In Papendrecht kortweg VBW De Sloep en dit jaar bestaan ze šŸ„³45 jaar!

Als Stichting Traveling Light ondersteunen we meestal projecten door heel Europa, maar soms ook gewoon dicht bij huis! In ons eigen dorp zijn immers ook veel kinderen die de Here Jezus nog niet kennen of misschien wel van Hem gehoord hebben maar niet weten dat Hij ook hun persoonlijke vriend wil zijn.

Daarnaast zijn er nogal wat kinderen die (misschien in stilte) worstelen met moeilijke zaken als ziekte, gescheiden ouders, armoede, leerproblemen en dergelijke. šŸ‘‰De Sloep heeft het op het hart om deze kinderen extra aandacht en liefde te bieden.
De commissie van VBW De Sloep bestaat momenteel uit 10 gemotiveerde dames uit verschillende Papendrechtse kerken. Samen zetten zij de schouders eronder om de Vakantie Bijbel Week Ć©n het 45 jaar feest (op 16 augusutus a.s.) te organiseren.  

Zonder vrijwilligers is een Sloepweek niet mogelijk. Zo'n honderd(!) medewerkers zorgen voor de muziek en techniek, werken in de keuken, passen op de jonge kinderen van de vrijwilligers, maken schoon, begeleiden kinderen tijdens het knutselen of spelletjes doen, vertellen bijbelverhalen, doen toneelstukjes, presenteren het programma enz.

VBW De Sloep zoekt ook dit jaar: 1) vrijwilligers en 2) sponsoring.
  Wellicht kunnen wij daar ook een handje bij helpen, sowieso door een mooi bedrag bijeen te halen maar ook door de oproep voor vrijwilligers te verspreiden. Concreet meehelpen kan door:

  • tijdens het 45 jaar feest op woensdag 16 augustus tussen 10.00 en 16.00 uur een paar uurtjes te helpen in speeltuin de Wip-Wap met spelletjes doen, eten verkopen, opruimen etc,
  • je op te geven als medewerker tijdens de herfstvakantie,
  • te helpen met de opbouw op zondagmiddag 15 oktober,
  • te helpen op een van de VBW dagen: maandag 16, dinsdag 17 of woensdag 18 oktober in de ochtend of op woensdag 18 oktober in de avond,
  • te bidden voor de VBW en de kinderen,
  • pannenkoeken te bakken voor de lunch op woensdagmiddag 18 oktober,
  • een financiĆ«le gift over te maken naar St. Traveling Light (ANBI erkend) op rekeningnummer: NL91RABO0118582275 o.v.v. VBW De Sloep

Geen opmerkingen: