zaterdag 4 februari 2023

Projectnieuwtjes

In november schreven we over het werk onder daklozen en verslaafden van Teen Challenge in Albanië en de noodzaak voor nieuwe matrassen. (Dat bericht kun je HIER teruglezen).

Vorige week kregen we bericht van director Orges (Gesi) Hysenaj dat de lattenbodems en matrassen binnen zijn. De mannen slapen nu allemaal in een goed bed en dat is heel fijn!

Bijgaand een foto van de mannen in het programma die de matrassen het huis in dragen.

We proberen als stichting Traveling Light altijd zoveel mogelijk aan jullie (de donateurs) te laten zien hoe jullie giften worden besteed. Soms door zelf op bezoek te gaan, soms door foto's en bedankjes te delen.

✦✦✦✦✦✦✦✦

In januari schreven we over het project voedselpakketten in Servië. Jullie reageerden daar vrij snel op, er kwamen verschillende giften binnen en we hebben hen het mooie bedrag van 3,000 euro kunnen schenken. Een bedrag waar ze heel blij mee zijn. Erika Sabljov van het team 'Ruka za Druga' ('Hand for a Friend') schreef ons van de week:

"Afgelopen zaterdag organiseerden we onze maandelijkse verwendag voor de daklozen. Het was extreem koud buiten en er kwamen meer mensen dan verwacht (ongeveer 30). Al het voedsel dat we voor hen hadden bereid, werd geserveerd en opgegeten. Bij ons konden ze weer in bad, hun haren laten knippen, schone en warme kleren krijgen en een warme maaltijd met salade eten. We kochten medicijnen voor twee van hen. Ook hebben we een film laten zien in de kerkzaal."

Namens Erika en het team, hartelijk dank voor jullie giften. Ze kunnen er voorlopig wekelijks voedselpakketten van kopen en uitdelen en ook verwenzaterdagen organiseren!

✦✦✦✦✦✦✦✦

Afgelopen dinsdag was het een spannende dag voor onze schaatsers op de Weissensee. Krijn reed de 200 km uit en Henk (samen met zijn zoon Kees) reed de 100 km uit. Topprestaties van de mannen dus, petje af!

Met hun actie haalden ze (tot nu toe) ruim 7,000 euro op voor het werk van Teen Challenge in Armenië. Er komen nog giften binnen, dus we wachten nog even tot de teller stil staat en zullen het eindbedrag nog bekend maken.

✦✦✦✦✦✦✦✦

De opbrengst van Twinkeltje en De Schor over januari (incl. gespecificeerde giften) was 1,800 euro en dat gaat volledig naar het werk van Teen Challenge in Slovenië. Voor de maand februari hebben we gekozen voor het werk van Teen Challenge in België. We (Jan en Marja) zijn daar afgelopen weekend op bezoek geweest. Zij doen o.a. aan straatevangelisatie onder daklozen en verslaafden in Charleroi!

Alle giften, groot en klein, zijn welkom. Maak een bedrag over op rekeningnummer NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend) onder vermelding van 'algemeen' of het land/project dat je wilt steunen.

Geen opmerkingen: