vrijdag 4 november 2022

Project onderhoud TC rehab centrum, Albanië

Een hartelijke groet vanuit het Teen Challenge rehabilitatiecentrum in Albanië. Director Gesi Hysenaj houdt ons op de hoogte van het dagelijks reilen en zeilen via zijn nieuwsbrieven.

Bemoedigend om te lezen hoe levens veranderen in Albanië doordat God ingrijpt en mensen besluiten hun oude leven achter zich te laten en opnieuw te beginnen.

In september werd een student gedoopt. Hele families komen soms tot geloof doordat een zoon of vader veranderd is.

In het dagprogramma is er tijd voor Bijbelstudie, persoonlijke gesprekken, maar ook voor werkzaamheden in en rond het centrum.

Ook door straatevangelisatie worden verslaafden en daklozen bereikt. Het is ook mooi om te horen dat velen Teen Challenge inmiddels weten te vinden en om hulp vragen.

Er waren onlangs problemen met lekkages aan het dak en er kwam ook een verzoek binnen voor (o.a.) nieuwe matrassen. 

Er is sowieso altijd ondersteuning nodig voor het runnen van het centrum, want vrijwel alles wordt betaald vanuit giften.

Later deze maand hopen we trouwens weer bij te praten met Gesi & Blerina als we hen ontmoeten op de Europe Teen Challenge najaarsconferentie in Italië.

Zo fijn dat we persoonlijk contact kunnen onderhouden met de mensen achter alle projecten die we ondersteunen. Rechtstreekse, korte lijnen dus!

Mocht je een gift over willen maken voor het werk onder verslaafden aldaar, dan kan dat op rekeningnummer NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend) onder vermelding van ALBANIE.

Hartelijk dank weer voor jullie hulp!

Geen opmerkingen: