zondag 22 januari 2023

Project voedselpakketten, Servië

Het is alweer even geleden, maar eind september/begin oktober vorig jaar was Jan in Novi Sad, Servië tijdens een Teen Challenge training. 

We schreven toen al iets over zijn bezoek aan stichting Restart (van het koffiehuiswerk onder verslaafden).

Jan sliep tijdens zijn verblijf in het drugs- en alcohol rehab center 'Centar Duga' dat geleid wordt door pastor Dusan Beredji (bij ons bekend als Bera) van de Protestant Christian Fellowship

Hij raakte toen ook in gesprek met Erika Sabljov van het gemeenteteam 'Ruka za Druga' dat zoveel betekent als 'Hand for a Friend'.

Wekelijks ontvangt het team vrijwilligers zo'n 30 daklozen voor een maaltijd, maar ook delen zij kleding, schoenen en dekens uit.

De daklozen kunnen in de kerk douchen en koffie krijgen en eens per maand wordt een hele dag voor hen georganiseerd.

Naast die praktische zaken komen mensen op deze manier uiteraard ook in aanraking met Gods liefde.

Volgend op gesprekken en gebed hebben sommige daklozen/verslaafden ervoor gekozen om in rehabilitatie te gaan in het naastgelegen centrum.

Ook heeft het team dakloze ouderen aan een woonruimte kunnen helpen en bijvoorbeeld ook in een verzorgingshuis kunnen plaatsen.

Het team Ruka za Druga zou dit jaar graag iedere vrijdag per persoon een voedselpakket mee willen geven, zodat de dakklozen op z'n minst voor een paar dagen eten hebben.

We willen hen graag steunen in hun plannen en werk om mensen, hoe diep die soms ook gezonken zijn, te bereiken, te dienen en te helpen om de weg naar de liefdevolle hemelse Vader te vinden.

Alle giften, groot en klein, zijn welkom. Maak een bedrag over op rekeningnummer NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend) onder vermelding van voedselpakketten Servië.

Geen opmerkingen: