zondag 17 november 2019

Nieuws uit Israël

Feestelijke sfeer tijdens de soepkeuken
In oktober hebben wij (Jan en Marja) genoten van een heerlijke vakantie in Israël. Maar het was zoveel meer dan vakantie alleen!

We hebben Brian Slater van Abundant Bread of Salvation geholpen bij de voedselpakkettenuitgifte in Netanya. We hebben pallets met producten gelost en in de rekken gezet, voedselpakketten samengesteld en maaltijden geserveerd in de soepkeuken. Altijd leuk om te doen en gezellig!

Op de koffie bij Polly
De opbrengst van Twinkeltje over november zal naar het werk van Brian Slater gaan. Kom dus gezellig shoppen voor het goede doel!

Bekijk ook eens dit FILMPJE!

We zijn op de koffie geweest bij Polly Sigulim in Arad. Het Teen Challenge vrouwenhuis zoals dat enkele jaren gedraaid heeft, is gesloten door allerlei omstandigheden. Maar Polly biedt nog steeds een veilige plek voor vrouwen, nu in haar eigen huis.

Omdat er in Arad nogal tegenstand vanuit de Joods orthodoxe hoek is, blijft ze een beetje onder de radar om het zo maar te zeggen. Het was goed om bij te praten en met en voor elkaar te bidden. Al met al een bemoedigend bezoekje dus.

Wat een eer deze Holocaust overlevenden te ontmoeten
We zijn met Jeroen & Robin Honigh van Milk & Honey Ministries uit de USA op bezoek geweest in Beit Joles, een verzorgingshuis in Haifa waar veel Joodse Nederlanders wonen. Het was heel bijzonder om in gesprek te gaan met deze (veelal hoog bejaarde) Holocaust overlevenden.

Ze vonden het leuk om Nederlands te spreken en in de loop van de middag kwamen er steeds meer mensen aan tafel zitten. Aan de hand van de boeken Righteous among the Nations kwamen de onderduikverhalen op tafel. Er werd gevraagd wanneer we weer op bezoek wilden komen...

Onverwachte ontmoeting met Milan & Mirka
We hebben ook nog gezellig geluncht en bijgepraat met Amadeus Schmidgall die tot voor kort voor Teen Challenge Emsland in Duitsland werkte en nu in Jeruzalem woont. 

Toen we die morgen in de oude stad aankwamen, hadden we nog een overwachte ontmoeting met Milan & Mirka Antalik die we uit Slowakije kennen. Milan verzorgt de boekpresentaties en spreekbeurten van Marja's Slovaakse boeken.

Wat bijzonder, al die ontmoetingen en geweldig om te zien hoe het Traveling Light netwerk natiën verbindt!

Giften (groot & klein) voor de projecten die we ondersteunen zijn altijd van harte welkom op rek. nr. NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend).

Geen opmerkingen: