woensdag 11 september 2019

Bezoek aan Teen Challenge, Duitsland

Met elkaar eten
Een aantal weken geleden waren wij op bezoek bij Teen Challenge Emsland in Duitsland. We waren uitgenodigd om een weekendseminar te geven met als thema: het Vaderhart van God.

Op de boerderij wonen en werken mannen met levensbedreigende problematieken en ondanks dat het maar een paar uur rijden is vanuit Papendrecht, waren we er nog nooit eerder op bezoek geweest.

Bettina Ratering
Nou, dat hebben we nu goed gemaakt šŸ˜Ž

Bettina Ratering en haar man Martin zijn de directors van het programma en wij kennen hen uiteraard van conferenties. Omdat zij op vakantie waren, werden we opgevangen door medewerker Amadeus Schmidgall.

We kregen eerst een rondleiding over het terrein waar momenteel een oude schuur helemaal verbouwd wordt tot een prachtig residentieel centrum. De mannen in het programma doen zelf veel van de werkzaamheden.
Teen Challenge Emsland

Het mooie van dit soort bezoekjes is altijd dat je met elkaar eet, dan ontstaan vaak de mooiste gesprekken. Iedere dag schoven er meer mensen aan: vrijwilligers, stafmedewerkers en bezoekers van het seminar.

We hebben in verschillende sessies over God als Vader gesproken en Zijn hartsverlangen, om zonen en dochters te zien opgroeien, kenbaar gemaakt aan de hand van veel Bijbelteksten.

Volop aan het werk
Uiteraard kregen we uitgebreid de tijd om met mensen te bidden en spreken. In een gezamenlijke sessie hebben we naar Gods hart geluisterd, naar de woorden die de Geest gaf voor de aanwezigen. Dat bracht enorm veel herstel en genezing!

Vaderhart sessie
Op zondagochtend spraken we in de Christus Kirche in Dƶrpen waar we heel hartelijk werden ontvangen. Ook daar na de dienst mooie gesprekken en ontmoetingen, met name ook met immigranten.

De doelstelling van stichting Traveling Light is drievoudig, namelijk het bieden van: praktische hulp (zoals de werkweek in ItaliĆ«), financiĆ«le steun en geestelijke bemoediging aan bestaande christelijke organisaties en gemeenschappen. Die dingen gaan vaak hand in hand.

Diepgaande gesprekken
Het is ontzettend bemoedigend voor ons om te zien dat er op zoveel plaatsen in Europa mooie, kleinschalige initiatieven zijn om mensen te helpen God te leren kennen en de weg naar herstel en gezonde participatie in de maatschappij te (her)vinden.

Giften voor al onze bijzondere projecten zijn ALTIJD welkom en wel op rekeningnummer NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend).

[klik op de foto's voor een vergroting]

Geen opmerkingen: