woensdag 22 mei 2019

Bezoek aan Slowakije

Zondagmorgen in Faith Baptist Church Bratislava
We beloofden een aantal weken geleden om op deze blog nog een kort verslag te schrijven van ons bezoek aan Slowakije in april.

Marja's boek 'Spirit of Truth' is in het Slovaaks gepubliceerd en we waren uitgenodigd voor de presentatie daarvan. Het was een zeer enerverend en hoopgevend weekend.

We spraken over het thema 'waarheid' tijdens een jeugdavond van de Faith Baptist Church in Bratislava. Er waren zo'n veertig(!) jongeren aanwezig en we dachten met elkaar na over leugens Ć©n waarheid.

Later dat weekend sprak Marja op zondagmorgen in diezelfde kerk over de aanval die er op de waarheid is, net als in de tijd van Jezus eigenlijk.

We gingen uiteraard ook op bezoek in het drugs- en alcohol rehabilitatiehuis van Teen Challenge in Sered en daar spraken we in de David Wilkerson Chapel over het belang van het kennen van de waarheid en over de leugens die mensen soms jarenlang gevangen houden.

Teen Challenge Sered
'Je blijft altijd een gebruiker', 'je hebt drugs  of alcohol nodig', 'het wordt nooit wat met je'.  Leugens die de vijand influistert. We hebben heel persoonlijk gebeden met de mannen in het programma en daarna met elkaar een maaltijd gebruikt.

Radio Pokoj was het hele weekend aanwezig om opnames te maken van de spreekbeurten en ook een aantal interviews af te nemen. We hebben Radio Pokoj vorig jaar ondersteund met een gift, mooi om tijdens dit weekend weer samen te werken.

De kerk in Vrbovce
We zijn ook nog op de koffie geweest bij pastor Miroslav Hvozdara van de Lutherse kerk in Vrbovce, een klein plaatsje op de grens met TsjechiĆ«, zo'n 100 km ten noorden van Bratislava. Hij werkt onder daklozen en verslaafden, fantastisch wat deze man doet. We hebben hem bemoedigd en met elkaar gebeden.


Niet zo ver daar vandaan zijn we wezen kijken bij een huis, dat wellicht een tweede Teen Challenge locatie zou kunnen worden. We hebben er op de grond liggen bidden met elkaar, vragend om wijsheid, inzicht en voorziening.

Tsja, mensen vragen weleens wat we dan zoal doen als we op reis zijn šŸ˜€ Dat weten wij zelf van te voren ook nooit, maar het is altijd spannend! Centraal staan in elk geval gebed en bemoediging voor mensen die bezig zijn in het Koninkrijk van God, door heel Europa. (We reizen overigens voor eigen rekening, jullie giften gaan altijd naar de projecten.)
  • Woensdag 5 juni a.s. organiseren we weer een MISSIEAVOND in Twinkeltje. We hebben gasten van Teen Challenge Zweden op bezoek. Zij komen vertellen over het koffiehuis/winkeltje dat ze daar onlangs hebben geopend! Vanaf half 8 is er inloop met koffie en thee.
  • Giften voor al onze bijzondere projecten zijn ALTIJD welkom en wel op rekeningnummer NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend).

Geen opmerkingen: