Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

woensdag 13 maart 2019

Project koffiehuis Teen Challenge Zweden

Twinkeltje in Örebro
Zoals jullie wel hebben gemerkt zijn wij echt enthousiast over het concept van  Twinkeltje... een combinatie van een gezellige tweedehands winkel én koffiehuis voor de buurt. 

We vertellen overal waar we komen over Twinkeltje en zo is er vorig jaar een soortgelijk initiatief opgestart in Moldavië en sinds vorige week ook in Örebro, Zweden.

Afgelopen november spraken wij met Christian Alderblad van Teen Challenge Zweden. Hij deelde zijn verlangen om een koffiehuis te openen. Met zijn team vrijwilligers gaat hij wekelijks de straat op om daklozen en verslaafden aan te spreken. De behoefte aan een eenvoudige ontmoetingsplaats voor verdere gesprekken was er al langer, maar ja, waar betaal je dat van? We deelden het concept van Twinkeltje met hem: denk niet aan geld, denk aan mensen 😁

Team TC Zweden
En zo ging hij op zoek naar een geschikte locatie. Uiteindelijk werd de knoop doorgehakt en een pandje gehuurd. Met het team vrijwilligers werd hard gewerkt om alles op te knappen en in te richten. Er werden oproepen gedaan om spullen en materialen aan te leveren.

Vorige week was het dan zover, de 'englahaket' werd officieel geopend. Het ziet er allemaal heel kleurig uit en inmiddels is de shop volop in gebruik. Spannend natuurlijk. Klik HIER voor een kort filmpje.

Het team kan nu gericht mensen op straat uitnodigen voor een inloopavond of - middag terwijl de shop ook op andere tijdstippen open zal zijn voor verkoop. Er moet tenslotte wel huur worden betaald, en die tarieven zijn in de stad vrij hoog.

Inrichten shop
We hebben hen toegezegd met de opstart te helpen. Waarom? Is er dan geen geld in Zweden? Ja natuurlijk wel. Het gaat er ook niet om dat er geen support in Zweden gevonden kan worden. Maar als stichting Traveling Light willen wij aan de wieg staan van creatieve initiatieven om mensen te bereiken met het evangelie.

Wij hebben een hart voor landen en volken en willen ook Zweden (indirect) tot zegen zijn. Bovendien... als je in een land geen zaad zaait, kun je ook niet oogsten!

Als je een hart hebt voor hulp aan daklozen, verslaafden en ontheemden (ook de gemeente Örebro kampt met vluchtelingen, gelukszoekers en arbeidsimmigranten die vaak moederziel alleen in de stad rondzwerven) maak dan je  gift over op rekeningnummer NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend) o.v.v. ZWEDEN.

HARTELIJK DANK.

Geen opmerkingen: