woensdag 10 oktober 2018

Project Radio Peace, Slowakije

Tijdens de boekpresentatie, Peter in het midden
In maart van dit jaar waren we (Jan en Marja) in Slowakije voor de presentatie van de Slowaakse editie van Marja's boek 'Grace of Giving'. Tijdens die presentatie werden radio opnamen gemaakt en zo kwamen we in contact met dr. Peter Kamenec.

Peter en zijn vrouw Zuzana en zoon Tomáš wonen in Vranov nad Topľou, in het oosten van Slowakije. Peter groeide op in een staatsweeshuis (tijdens het communisme) en werd op vijfjarige leeftijd geadopteerd. God speelde geen enkele rol in zijn leven. Hij voelde zich ongewenst, afgewezen en verlaten.

'God en religie was voor oude vrouwtjes', zo redeneerde hij. Na een wild studentenleven in Bratislava waarbij alcoholmisbruik bijna zijn ondergang werd kwam hij door een goede vriend op 30-jarige leeftijd tot levend geloof.

Peter is de oprichter van internet Radio Pokoj, ofwel radio 'peace'. Met een team vrijwilligers runt hij een Christelijke internet radiozender. Naast muziek worden er preken, lezingen, interviews en achtergrondverhalen uitgezonden. Het radiostation is niet gebonden aan een kerkelijke denominatie, en dat is daar best bijzonder. Het heeft als doel het evangelie te verkondigen door muziek, woord en poezie.

Peter aan het werk
Ook wij werden geinterviewd voor een radioprogramma, uiteraard met tolk. Om bepaalde programma's uit te kunnen zenden zijn licensies en vergunningen nodig. Ook wordt veel werk vanuit het Engels vertaald. Om dat te kunnen financieren riep Peter een stichting in het leven: Cum Mandato Eius. Vanuit die stichting runt hij het radiostation.

Eenvoudige opzet voor internetradio
Wij beloofden ondersteuning vanuit Nederland voor dit initiatief. Het is zo nodig om tussen alle seculiere media met een andere boodschap te komen, de boodschap van het goede nieuws dat God van mensen houdt.

Degenen die deze blog al wat langer lezen, weten dat wij graag evangelisatieprojecten steunen. Of het nu studiemateriaal voor Living Free betreft, Bijbels in diverse talen, cursusboeken voor gevangenen of edities van het Kruis in de Asfaltjungle... wij doen graag mee met de verspreiding van het evangelie via de diverse media mogelijkheden.

Als je een hart hebt voor de verspreiding van God's word in Slowakije, maak dan je gift over op rek. nr. NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light onder vermelding van RADIO.

Inmiddels wordt hard gewerkt aan de Slowaakse editie van Marja's boek 'Spirit of Truth', dat binnenkort uit zal komen. Ongetwijfeld zullen we dan weer voor Radio Polkoj geinterviewd worden!

Geen opmerkingen: