Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

donderdag 19 oktober 2017

Vervolgproject uitbreiding mannenhuis Berdichev, Oekraine

2x zo groot en nieuw dak
Eind vorig jaar brachten we geld bijeen voor de uitbreiding van het mannenhuis in Berdichev dat onder de vlag van Teen Challenge Oekraine valt en door onze vriend Sergey Romanenko wordt gerund. Het oorspronkelijke plan was om een 2e etage op het bestaande huis te bouwen om zo meer opvangruimte te kunnen bieden.

Afgelopen juli waren wij in Oekraine tijdens het zomerkamp voor ex-verslaafden dat ieder jaar door Teen Challenge, Sergey Romanenko en de Messiaanse gemeente in Berdichev wordt georganiseerd.

Huidige keuken in het mannenhuis
We bezochten toen ook het rehabilitatiehuis voor mannen. Aan de achterkant van het huis is een flink stuk aangebouwd en ook het dak is helemaal vernieuwd, dat is op de foto goed te zien.

Het is trouwens ongelooflijk dat er zoveel mensen in één huis(je) wonen. De stapelbedden staan opgepropt in een kamer en het keukentje is echt te klein om voor zo'n groep (meestal zo'n 10 mannen) te koken.

Het is uiteindelijk de bedoeling de keuken uit te breiden door o.a. de douches (die daar aan grenzen) te verplaatsen naar het nieuwe gedeelte. Er komt een brede deur die het oude en nieuwe gedeelte met elkaar verbindt. 

Nieuw gedeelte in aanbouw
Al met al moet er nog aardig wat werk verricht worden eer het echt allemaal klaar en bewoonbaar is. Sergey Romanenko schat dat er is nog ongeveer 2,000 euro nodig is om de verbouwing af te ronden.  Of wij alsjeblieft nog een keer willen helpen?

Dat doen wij uiteraard graag, zeker nu we met eigen ogen hebben gezien hoe hard er gewerkt is en wat er nog gebeuren moet. Het wordt prachtig, daar twijfelen we niet aan. Wat nog veel mooier is dan het huis zelf, zijn de mannen die er wonen. Hun verhalen... met geen pen te beschrijven soms. 

Voor de deur van het mannenhuis
Elk mensenleven telt en wij worden er altijd weer blij van om te zien hoe jongens en mannen opkrabbelen uit de diepe duisternis van verslaving, criminaliteit en hopeloosheid en een nieuw begin mogen maken. Dat geldt niet alleen voor hen zelf, maar vaak voor hun gezinnen en families.

Wat is er leuker voor de mannen dan bouwen aan het huis waar ze zelf wonen en opgebouwd worden?! Helpen jullie (van een afstand) ook weer mee?

Maak dan een gift over op rekening nummer NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend) onder vermelding van MANNENHUIS BERDICHEV.

Wij zorgen er weer voor dat alles op de plaats van bestemming aankomt en ook daadwerkelijk gebruikt wordt voor de afbouw van het opvanghuis.

Geen opmerkingen: