Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

donderdag 19 juli 2018

Verslag Zomerkamp Oekraïne

Super team
Vorige week waren we (Jan en Marja) te gast op het zomerkamp in Oekraïne dat jaarlijks wordt georganiseerd door Teen Challenge en de Joods Messiaanse gemeente in Berdichev.

We hebben een geweldige tijd  gehad met zo'n 230 mannen en vrouwen uit diverse drugs en alcohol rehabilitatiecentra. Praten, zingen, dansen, bidden, sporten, samen eten... noem maar op.

Heel veel dank gaat uit naar onze tolken Darina, Julia, Olga, Sara, Victoria en Zhenya. Zonder hen hadden we niets kunnen doen.

Jan geeft een workshop
Het kamp werd dit jaar voor de 11e keer gehouden, net buiten het dorp Raygorodok, zo'n 20 minuten rijden vanaf Berdichev. Het kamp wordt ieder jaar speciaal georganiseerd voor gasten die momenteel in christelijke drugs- en alcoholrehab zitten, daar net uit zijn of er nog naar toe zouden moeten.

Bijbel in de hand :)
Traveling Light sponsort de organisatie van het kamp al sinds 2012. Ook dit jaar hebben we weer veel giften van jullie ontvangen hiervoor. Weet dat je geinvesteerd hebt in mensenlevens. HARTELIJK DANK!

Het thema voor deze week kwam uit Psalm 118:17, 'Ik zal niet sterven, maar leven!' Een schitterend thema, zeker voor mensen die allemaal op de rand van de dood zijn geweest. Wij hebben op drie verschillende dagen les gegeven aan de hand van dit thema.

Nieuw leven!
Het is geweldig om aan deze mensen les te kunnen en mogen geven, ze zijn hongerig en nieuwsgierig naar Gods woord, ze maken aantekeningen, stellen vragen, delen hun verhalen en doen actief mee met alle opdrachten!

's Middags en 's avonds had iedereen die daar behoefte aan had gelegenheid om met ons een counseling gesprek aan te gaan. We hebben heel bijzondere sessies gehad waarin velen Gods liefde, genade, vergeving en heling mochten ontvangen.

Sommigen kennen we van vorig jaar
Het blijft ook voor ons zo'n enorme bemoediging om te zien hoe God mensenlevens verandert! De verhalen zijn soms te bizar voor woorden. Twintig jaar zware verslaving, dakloos zijn, lange gevangenisstraffen, geen hoop op herstel... en dan is daar God 💙

We hebben heel de week met elkaar gevierd dat er NIEUW LEVEN is in Jezus Christus.

We hebben zoveel mensen kunnen bemoedigen, het was heerlijk om te doen. Aan het einde van de week wilde niemand terug naar huis.

Oh ja, we begonnen iedere morgen (voor het onbijt) met muziek en dans :) Als je onderstaand filmpje bekijkt, probeer je dan te bedenken in welke situatie deze mensen zich een jaar geleden bevonden... Velen van hen zouden niet meer leven, ware het niet dat iemand hen over Teen Challenge vertelde. Voor ons is dat reden genoeg om dit soort werk te blijven sponsoren.


Giften zijn ALTIJD van harte welkom op rekeningnummer NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend).

2 opmerkingen:

Gert Jan van Erkel zei

Jan Marja, geweldig! Geen woorden voor. Gods zegen gewenst! Hartelijke groet GertJan van Erkel

Traveling Light zei

Dank je wel Gert Jan voor je reactie, er zijn inderdaad geen woorden voor, het was een enorme bemoediging voor ons om te zien wat er in Oekraine gebeurt!