woensdag 28 november 2018

Nog 1 maand te gaan in 2018

Twinkeltje in kerstsfeer
December staat voor de deur, een maand waarin we terugkijken op alle mooie en bijzondere momenten... maar ook vooruit kijken naar een nieuw jaar.

We hebben, dankzij jullie vrijgevigheid, heel veel projecten kunnen ondersteunen. We hebben wederom veel landen bezocht en, dichterbij huis, ook ontzettend veel mooie ontmoetingen gehad in Twinkeltje.

In december staan we er in het bijzonder bij stil dat God Zijn Zoon Jezus aan de aarde gaf. Het grootste geschenk dat een mens ooit aan kan nemen. December staat daarom voor ons (nog meer dan anders) in het teken van GEVEN 💟 Naar Gods voorbeeld willen ook wij rijkelijk uitdelen en mensen zegenen en bemoedigen om het nieuwe jaar vol goede moed in te gaan.

Bezoek aan mannenhuis in Berdichev
In de maand december ontvangen we, naast de reguliere giften, ook vaak eindejaarsgiften. Om jullie wat meer keus te geven welk project je wilt ondersteunen [lees: wie je wilt zegenen door van je rijkdom te geven], zullen we in de komende weken nog een aantal leuke berichten delen uit verschillende landen. Als je een gift overmaakt, vermeld dan dus duidelijk voor welk land het is.

We zamelen momenteel geld in voor een personenbus voor Teen Challenge in Berdichev, Oekraïne. We hebben inmiddels ook een project uitgekozen voor de Weissenseeactie 2019, we kunnen vast verklappen dat dat Teen Challenge in Moldavië is geworden. Welke inspirerende verhalen kunnen jullie verwachten de komende weken?
Jongerenwerk The Gate, Wroclaw
  • Het jongerenwerk van Teen Challenge The Gate onder studenten in Wroclaw, Polen breidt steeds meer uit. Ze doen fantastich evangelisatiewerk op de campusses van de grote universiteiten en tijdens festivals en andere evenementen. We willen hun graag bemoedigen met een gift voor komende activiteiten.
  • In december zal de opbrengst van Twinkeltje gaan naar het werk onder de Roma's in Bulgarije. Ook daar zien we mooie dingen gebeuren, maar tegelijkertijd is er strijd rondom allerlei politieke beslissingen die zeer nadelig kunnen zijn voor evangelische christenen.
  • Van 19-22 december zal de jaarlijkse koffiehuisconferentie van Teen Challenge Oekraïne worden georganiseerd, ze vieren hun 10-jarig bestaan. Het is geweldig wat er gebeurt in de ca. 30 koffiehuizen die er door het hele land zijn. We willen hen helpen met de kosten voor de conferentie.
  • We hebben ook nog mooi nieuws uit Servië. Het werk van Teen Challenge heeft daar door de jaren heen veel vrucht voortgebracht; er worden nieuwe kerken geplant en bedieningen opgestart. Bemoediging is zeer welkom!
  • En uiteraard willen we het werk van Brian Slater in Israel zegenen met een donatie.
Giften zijn altijd van harte welkom op rekeningnummer NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend).

Geen opmerkingen: