Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

woensdag 5 december 2018

Vervolgproject jongerenwerk The Gate, Polen

The Gate in Wroclaw
Zoals beloofd een update over het jongerenwerk van The Gate in studentenstad Wroclaw, Polen.

Wroclaw is een van de grootste academische steden in Polen met meer dan 120.000 studenten verdeeld over de dertien grootste scholen van de stad.  De technische universiteit alleen al telt zo'n 33.000 studenten!

The Gate is het plaatselijke jongerenwerk van Teen Challenge en wordt gerund door jongeren uit lokale kerken. Onder de studenten staat The Gate bekend als een ‘alternatieve club’ omdat er geen alcohol wordt geschonken en er ruimte is voor persoonlijke aandacht en gesprekken.

The Gate club hebben wij een aantal keren bezocht. Het is een leuke lokatie waar workshops en thema avonden, open podium avonden en mini concerten  worden georganiseerd. Wekelijks komt er een groeiende groep studenten bij elkaar. Voor sommigen is een bezoek aan The Gate de eerste kennismaking met het Christelijk geloof.

Tijdens een 'Movement' afgelopen zomer
De jongeren van The Gate organiseren ook bijeenkomsten op de campus van de universiteiten en zijn actief tijdens festivals en themaweken. Een aantal keren per jaar orgaiseren zij een 'Movement', met name rond Kerst en Pasen.

In zo'n week zijn er allerlei activiteiten zoals evangelisatieacties, concerten en workshops. De bedoeling is altijd om in gesprek te gaan met studenten over God en de Bijbel.

Dit najaar zijn ze ook begonnen met drugs- en alcoholpreventiewerk op middelbare scholen. We willen hen graag bemoedigen met een gift voor geplande activiteiten in 2019. Er is een hele generatie die bijzonder openstaat voor een ontmoeting met en een aanraking van God.

Als je een hart 💖voor jongeren in Europa hebt, dan is dit je kans om te investeren in de toekomst van Europa. Polen heeft ons gebed nodig, niet onze kritiek! Maak je gift over op rekeningnummer NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend) onder vermelding van THE GATE.

Geen opmerkingen: