Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

woensdag 13 juni 2018

Onderweg door Duitsland en Polen (2)

Jongerencentrum The Gate in Wroclaw
Vanuit Berlijn (zie ons vorig bericht) reden we naar Wroclaw in Polen. Een prachtige stad met een kleurrijk historisch centrum en heel veel studenten: zo'n 120.000! Vorig jaar oktober waren we daar op bezoek bij The Gate, het jongerenwerk van Teen Challenge.

The Gate wordt gerund door jongeren uit plaatstelijke kerken en staat onder de studenten bekend als een ‘alternatieve club’ omdat er geen alcohol wordt geschonken en ruimte is voor persoonlijke aandacht en gesprekken.

Boeken signeren
The Gate organiseert open podium avonden, mini concerten en workshops, maar ook bijeenkomsten op de campus van de universiteiten en zijn ze actief tijdens festivals en themaweken.

Wekelijks komt er een groeiende groep studenten bij elkaar. Voor sommigen is een bezoek aan The Gate de eerste kennismaking met het Christelijk geloof.

Die dinsdagavond was het een volle bak, gezellig! We hebben veel gesprekken gevoerd, muziek gemaakt, gezongen, met elkaar gebeden en een stukje van ons levensverhaal gedeeld. We konden veel exemplaren van Łaska dawania weggeven, de Poolse editie van Marja's boek Grace of Giving.

Jaarlijkse board meeting
We hebben het jongerenwerk eerder dit jaar kunnen ondersteunen met een gift en het was ontzettend leuk om hen ook weer te bezoeken. We willen hen graag blijven bemoedigen.

De volgende dag hebben we een stadswandeling gemaakt en daarna vertrokken we richting Krakow voor deelname aan de Europa Teen Challenge conferentie.

Ieder jaar komen er stafleden, studenten, vrijwilligers en belangstellenden uit zo'n 30 landen naar de conferentie. Allemaal zijn zij betrokken bij Christelijke verslavingszorg. Traveling Light woont ook de jaarlijkse bestuursvergadering bij. 

met Janusz & Bogusia op de foto
We komen bij elkaar voor bemoediging, ontmoeting, het delen van verhalen, verstevigen van vriendschappen en om met en voor elkaar te bidden.

Voor Janusz & Bogusia van Teen Challenge Winiarczykowka hadden we in Twinkeltje in april 1.300 euro bij elkaar gehaald. Kijk, dan kun je mensen blij maken šŸ˜

Gesi, TC Albaniƫ
Gesi Hysenaj, van Teen Challenge Albaniƫ, overhandigde ons een exemplaar van 'Het kruis in de asfaltjungle' in het Albanees. Prachtig, Traveling Light heeft het vertalen en uitgeven van deze editie mede gesponsord. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat dit mooie boek in Albaniƫ verkrijgbaar is.

Nou ja, we zouden nog wel uren kunnen vertellen over alle mooie ontmoetingen en de dankbaarheid naar jullie (de donateurs) toe! Op zo'n conferentie zien en horen we weer hoe alle giften gebruikt zijn en hoe bijzonder de ondersteuning en bemoediging uit Nederland wordt ervaren.

DANK JULLIE WEL!

šŸ‘‰We zamelen momenteel geld in voor het vrouwenhuis van Teen Challenge in Litouwen. We gaan er begin augustus naar toe. Giften kun je overmaken op rek. nr. NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend) onder vermelding van LITOUWEN.

Geen opmerkingen: