Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

dinsdag 27 februari 2018

Project The Gate, Poland

Jongeren in The Gate
Vorig jaar oktober waren wij op bezoek in Polen en wel in de studentenstad Wroclaw. We waren uitgenodigd in The Gate, een jongerencentrum in de oude stad. Het jeugdwerk van The Gate is opgezet naar Nederlands voorbeeld.

Onder de noemer van Teen Challenge en in samenwerking met lokale kerken zijn in Nederland de laatste paar jaar al acht locaties van The Gate geopend en nu dus ook eentje in Polen. Het zijn plaatsen waar jongeren bij elkaar kunnen komen na schooltijd, voor een film of games, maar ook voor serieuze gesprekken en Bijbelstudies.

De jongeren die in Wroclaw bij het werk onder studenten betrokken zijn, vormen een hechte groep. Zij zijn gepassioneerd, creatief en betrokken. Ze organiseren open podium avonden, mini concerten en workshops in The Gate. Wekelijks komt er een groeiende groep studenten bij elkaar.

Bijeenkomst The Gate tijdens zomerfestival
Ze organiseren ook bijeenkomsten op de campus van de universiteit en zijn actief tijdens festivals en themaweken. The Gate staat bekend als een ‘alternatieve club’ onder de studenten omdat er geen alcohol wordt geschonken. Dat is pas echt bijzonder en, geloof het of niet, juist dat trekt nieuwsgierigen aan!

Ook voor 2018 staan er weer meerdere evenementen op de agenda waar The Gate zich zal presenteren en waar ze het evangelie kunnen delen. Ze zijn uiteraard actief op sociale media, maar flyeren is ook nog steeds een effectieve methode om met studenten in gesprek te gaan en hen uit te nodigen voor een gezellige avond in het jongerencentrum.

Actie op de universiteitscampus
Het is bemoedigend om te zien dat deze jongeren ervoor kiezen om bewust Christen te zijn in een seculiere wereld en het evangelie te delen met jongeren die daar vaak nog nooit van gehoord hebben. Wij willen hun werk graag ondersteunen met een gift die gebruikt zal worden om de kosten van de komende evenementen te betalen. Kijk ook eens op YouTube als je nieuwsgierig bent naar hun activiteiten.

We schreven het al eerder, we krijgen meer aanvragen voor ondersteuning van kinder- en jongerenwerk in Oost Europa, daar worden we blij van! Wat een mooie gelegenheid omte investeren in de toekomst van Europa!

Als je een hart voor jeugdwerk hebt, maak dan een gift over op  NL91RABO0118582275 ten name van Traveling Light (ANBI erkend) onder vermelding van THE GATE.

Geen opmerkingen: