Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

woensdag 30 mei 2018

Project vrouwenhuis Slienava, Litouwen

Teen Challenge vrouwenhuis Slienava
Het is altijd weer leuk om een 'nieuw' land te introduceren op deze blog. Nou ja... nieuw, Litouwen is niet nieuw natuurlijk, maar het is de eerste keer dat we er een project gaan ondersteunen.

We hebben al jaren contact met de mensen van Teen Challenge in Litouwen, we zijn er alleen nog niet op bezoek geweest (dat gaan we zeker nog doen!).

Sinds 2001 is Teen Challenge actief in Litouwen. Er zijn inmiddels drie drugs- en alcohol rehabilitatiecentra, twee voor mannen en een huis voor vrouwen.

Rasa Pakėnienė.
Het vrouwenhuis bevindt zich in Slievana, vlakbij Kaunas. Het centrum heeft vijftien bedden en vrouwen kunnen er veilig wonen en herstellen, samen met hun kinderen! De dagelijkse leiding is in handen van Rasa Pakėnienė.

We ontvingen (al enige tijd geleden) een verzoek om financiële hulp. Het dak van het huis is namelijk kapot en water komt op diverse plekken naar binnen. Het dak is zo oud dat reparatie eigenlijk niet praktisch is; het hele dak zal vervangen moeten worden.

Vervangen betekent ook gelijk isoleren, zodat het 's winters binnen warm blijft en zomers koel. Geen overbodige luxe lijkt ons. Het dakoppervlak is 200 m2.

Vrouwenhuis in Slievana
Dit betekent een grote klus waar veel geld (offerte: 12.000 euro) voor nodig is. Uiteraard willen wij graag helpen om ervoor te zorgen dat vrouwen en kinderen er voor de winter warm en droog bij zitten!

Met elkaar moet het mogelijk zijn om in elk geval een gedeelte van het benodigde bedrag bij elkaar te brengen zodat een start gemaakt kan worden met de aankoop van materialen.

Als je mee wilt helpen om de vrouwen en kinderen in Litouwen een dak boven het hoofd te geven, maak dan je gift over op rek. nr. NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend) onder vermelding van LITOUWEN.

Geen opmerkingen: