Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

dinsdag 5 juni 2018

Onderweg door Duitsland en Polen (1)

Poseren voor de verhuistruck van Casa Betel
Evenals vorig jaar hebben we begin mei weer een rondreis door Europa gemaakt met Jim & Lynda Hayes. Onderweg naar Krakow in Polen, waar de Europe Teen Challenge conferentie werd gehouden, bezochten we diverse adresjes... stuk voor stuk bijzondere ontmoetingen.

Vorig jaar brachten we voor het eerst een bezoek aan Casa Bet-El (mooie website trouwens) in Berlijn,  Duitsland, een zorgboerderij voor mannen met verslavingsproblemen.

The A-team, haha!
We waren onder de indruk van het mooie (en moeilijke) werk dat Vito en Anna Katrin Franceschin en hun team daar doen. We bleven contact houden en werden uitgenodigd om een paar dagen bij hen door te brengen.

Leven in een gemeenschapshuis betekent met elkaar eten en opruimen, bbq-en en sporten. Maar ook met en voor elkaar bidden. Uiteraard waren er ook wat technische probleempjes voor Jan om op te lossen. Jan heeft altijd een gereedschapskist bij zich!

Tijdens het ontbijt deelde Vito hoe God hem jaren geleden redde uit een leven van drugsgebruik en -handel en criminaliteit. Een heel bizar verhaal en tevens de drijfveer om dit werk te doen (Vito en Anna Kathrin leven van giften).

Gezamenlijke lunch
We hebben verder Bijbelstudie gegeven, veel gesprekken met de leiding en de mannen gevoerd en een krachtige avond van aanbidding met elkaar gehad waarin God's Geest aanwezig was met bevrijding, genezing, herstel en troost.

Casa Bet-El heeft inkomsten uit El Rastro, een grote winkel met tweedehands spullen in Berlijn en daarnaast doen de mannen verhuisklussen met de vrachtwagen, die overigens vervangen moet worden. Mocht je het op je hart hebben daar aan mee te willen helpen, dan zijn giften altijd welkom hoor, maar zet er dan wel duidelijk bij CASA BETEL. Wij zorgen wel dat het bij hen terecht komt!

Bemoedigend woord voor de Nehemiah Gemeinde
Het bezoek was een enorme bemoediging voor ons allemaal!

Op zondagmiddag waren we ook nog te gast in de Nehemiah Gemeinde in Potsdam. We komen daar al jaren en het is altijd weer goed om oude bekenden te zien en nieuwe mensen te ontmoeten in deze evangelsiche gemeente.

Jan deelde een bemoedigend woord en wij werden gezegend met een royale gift voor Traveling Light.

Dinsdagmorgen vertrokken we richting Wroclaw, Polen. Daarover meer in de volgende blog!

Giften kun je altijd overmaken op rek. nr. NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend) onder vermelding van het project dat je wilt steunen.

PS: Klik op de foto's voor een vergroting.

Geen opmerkingen: