Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

dinsdag 24 april 2012

Bezoek aan Izhod Teen Challenge, Slovenie


Marjan leefde 26 jaar op straat, nu heeft hij een thuis
We bezoeken momenteel het team van Izhod Teen Challenge in Slovenie. In 2010 werd daar het eerste mannenhuis geopend in Nova Vas,  het Dennis Griffith House. We vinden het een prachtige plaats en zijn er al een aantal malen op bezoek geweest. Momenteel wonen er 4 mannen in het huis die voorheen op straat leefden gekweld door verslaving en criminaliteit. Ze wonen, werken en leren nu in dit residentiele programma dat ongeveer een jaar duurt en leren bovenal de liefde van God kennen.

Prijst de Heer! Ook 's morgens vroeg...
Weten jullie nog hoe we geld stuurden voor de aanschaf van een kettingzaag? Nou, die gift is echt een zegen gebleken. De mannen kregen steeds meer werk aangeboden, overal konden ze hout komen zagen. Ze hebben er voldoende mee verdiend, zoveel zelfs dat er een tweede zaag is gekocht, en nu hebben ze nog meer werk gekregen. Van dit geld kan de huur van het huis worden betaald en het eten. Bovendien hebben ze voldoende kachelhout gezaagd voor de komende twee winters, wow! Naast het bomenzagen hebben ze ook een klein verhuisbedrijfje. Bij elke klant geven ze een Bijbel af, is dat niet geweldig? Dit is mogelijk dank zij jullie giften.

Elkaar helpen en bemoedigen
Vanmorgen kreeg Jan de gelegenheid om te spreken in het mannenhuis. Het ging over het belijden van zonden aan elkaar, zoals dat in Jacobus 5:16 staat geschreven. Zonden belijden opdat er genezing plaats kan vinden. Het werd een heel bijzondere morgen waarin iedereen besloot aan dit bijbelgedeelte gehoor te geven. We hebben verder wat foto's gemaakt, samen gegeten met de mannen en over van alles en nog wat met elkaar gesproken. Ze lieten ons vol trots de 25 kippen zien die ze nu hebben. We kunnen niet anders dan vol lof schrijven over de manier waarop het centrum wordt gerund. Nog mooier om te zien hoe de Heilige Geest in het leven van deze mannen aan het werk is.

Opladen van laatste onderdelen voor de bedden
Matjaz en Dejan werken als begeleiders in het huis. We hadden tijdens ons bezoek ook de gelegenheid om de ouders van Dejan te ontmoeten die in de bergen wonen, zo'n 2 uur verderop. Dejan was een aantal jaren geleden zelf verslaafd aan heroine en heeft het Teen Challenge programma in Tsjechie met succes doorlopen en is nu leider van het programma in zijn eigen land en de trotse vader van een gezonde dochter. We hebben drie dagen bij hen in huis gelogeerd.

Slaapzaal in het Dennis Griffith huis
Dejan's vader heeft een houtwerkplaats waar ze nieuwe bedden voor de mannen hebben gemaakt. Wow, we waren echt onder de indruk van dit prachtige handwerk. Die bedden gaan zeker jaren mee. TC Slovenie moet nog 650 euro betalen voor die bedden. Als je het leuk vindt om hen daarin te helpen, maak dan gerust een gift over op rekening nummer 1185 82 275 onder vermelding van BEDDEN VOOR SLOVENIE.

4 opmerkingen:

Mirjam zei

wow, wat een mooi verhaal. De druppel op de gloeiende plaat gaat hier niet op. Iedere druppel is er een! Goed verblijf verder toegewenst.x

Wendy Born zei

Wat mooi weer om te lezen Jan en Marja. Geweldig om te zien hoe God werkt in mensenleven en hoe Hij ook jullie en anderen hiervoor gebruikt. Hartverwarmend!

Yvonne zei

Op deze manier blijf ik op de hoogte van wat jullie allemaal doen.
Geweldig!

Traveling Light zei

Hartelijk dank Dames voor het meelezen, meeleven en meegeven, super!